Ινδονησία: Ηφαίστειο εξερράγη προκαλώντας σύννεφο τέφρας ύψους 3 χιλιομέτρων

Ινδονησία: Ηφαίστειο εξερράγη προκαλώντας σύννεφο τέφρας ύψους 3 χιλιομέτρων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου.
0

Το ηφαίστειο της Ινδονησίας Ανάκ Κρακατόα εξερράγη σήμερα, προκαλώντας ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας ύψους 3000 μέτρων, μεταξύ των νήσων Ιάβα και Σουμάτρα.

«Καταγράφουμε σήμερα συνεχείς εκρήξεις με πυκνά σύννεφα που υψώνονται μεταξύ 500 και 3000 μέτρων πάνω από την κορυφή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντενί Μαρντιόνο της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Ινδονησίας.

Το Ανάκ Κρακατόα, ή «παιδί του Κρακατόα», ένα ηφαιστειακό νησί που προήλθε από το ηφαίστειο Κρακατόα έχει εκραγεί τουλάχιστον 21 φορές τις τελευταίες εβδομάδες, όμως η σημερινή έκρηξη είναι η ισχυρότερη, σημείωσε ο Μαρντιόνο.

Οι αρχές διέταξαν τους κατοίκους να αποφύγουν μια ζώνη αποκλεισμού δύο χιλιομέτρων περιμετρικά του ηφαιστείου, η δραστηριότητα του οποίου έχει καταταχθεί στο επίπεδο 2 του συναγερμού σε μια κλίμακα 4 επιπέδων. Συνέστησαν, επίσης, στους ντόπιους να φορούν μάσκα για να προστατευτούν από τις στάχτες.

«Ο κόσμος, περιλαμβανομένων των τουριστών, θα πρέπει να ακολουθήσει τις συστάσεις της Γεωλογικής Υπηρεσίας, που απαγορεύει να βρίσκεται κανείς σε μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων από τον κρατήρα», υπογράμμισε ο υπεύθυνος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM