Τραγωδία στην Ινδία: Σπάγκος χαρταετού έκοψε τον λαιμό 6χρονου, που ήταν σε μηχανάκι με τον πατέρα του

Χαρταετός Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ένα εξάχρονο αγόρι στην Ινδία έχασε τη ζωή του, όταν σπάγκος χαρταετού του έκοψε τον λαιμό, την ώρα που το παιδί επέβαινε σε μηχανάκι με τον πατέρα του. 

Το δυστύχημα συνέβη την Τρίτη στην πόλη Λουντιάνα, στη βόρεια Ινδία. Ο Νταξ Γκίρι στεκόταν στο μηχανάκι, ανάμεσα στο τιμόνι και τον πατέρα του. Ο σπάγκος μπλέχτηκε στον λαιμό του παιδιού και τον έκοψε. Το εξάχρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. 

Δυστυχώς θάνατοι όπως αυτός δεν είναι σπάνιοι στην Ινδία τέτοια εποχή του χρόνου, όταν η χώρα γιορτάζει την ανεξαρτησία της και πολλοί πολίτες πετούν χαρταετούς. Κάποιοι συμμετέχουν σε «μονομαχίες» και χρησιμοποιούν σπάγκο με επικάλυψη σκόνης γυαλιού, που κάνει τους χαρταετούς τους πιο «αποτελεσματικούς» στην επίθεση σε αντίπαλο. Όμως, έπειτα από αυτές τις μονομαχίες, σπάγκοι μπορεί να μείνουν κρεμασμένοι σε κτίρια ή δέντρα. Ανυποψίαστοι οδηγοί μηχανών τραυματίζονται και κάποιες φορές χάνουν τη ζωή τους από αιμορραγία. 

Στις 7 Αυγούστου ο Ναρέντρα Κουμάρ επέστρεφε στο σπίτι του με το μηχανάκι του στο Νέο Δελχί, όταν δεν είδε ένα σπάγκο χαρταετού μέσα στο σκοτάδι. Μπλέχτηκε στον σπάγκο και προσπαθώντας να απελευθερωθεί, έπεσε από το μηχανάκι. Διερχόμενο αυτοκίνητο τον χτύπησε και συνέτριψε το κρανίο του. 

Τον Ιούνιο, ο Σάμιτ Ράνγκα επέστρεφε με το μηχανάκι όταν έπεσε σε σπάγκο χαρταετού. Προσπάθησε να τον απομακρύνει, αλλά ο σπάγκος μπήκε βαθύτερα στην τραχεία του και ο 30χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.  

Λόγω των πρόσφατων θανάτων η αστυνομία σε αρκετές πολιτείες, μεταξύ άλλων στο Δελχί, εντείνει την προσπάθεια για να αποθαρρύνει την πώληση χαρταετών με σπάγκο που έχει επικάλυψη σκόνης γυαλιού. Τέτοιοι σπάγκοι έχουν απαγορευτεί από το 2016, λόγω του κινδύνου για ανθρώπους, ζώα και πτηνά και πωλούνται παράνομα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ