Τραγωδία στην Ινδία: Σπάγκος χαρταετού έκοψε τον λαιμό 6χρονου, που ήταν σε μηχανάκι με τον πατέρα του

Χαρταετός Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ένα εξάχρονο αγόρι στην Ινδία έχασε τη ζωή του, όταν σπάγκος χαρταετού του έκοψε τον λαιμό, την ώρα που το παιδί επέβαινε σε μηχανάκι με τον πατέρα του. 

Το δυστύχημα συνέβη την Τρίτη στην πόλη Λουντιάνα, στη βόρεια Ινδία. Ο Νταξ Γκίρι στεκόταν στο μηχανάκι, ανάμεσα στο τιμόνι και τον πατέρα του. Ο σπάγκος μπλέχτηκε στον λαιμό του παιδιού και τον έκοψε. Το εξάχρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. 

Δυστυχώς θάνατοι όπως αυτός δεν είναι σπάνιοι στην Ινδία τέτοια εποχή του χρόνου, όταν η χώρα γιορτάζει την ανεξαρτησία της και πολλοί πολίτες πετούν χαρταετούς. Κάποιοι συμμετέχουν σε «μονομαχίες» και χρησιμοποιούν σπάγκο με επικάλυψη σκόνης γυαλιού, που κάνει τους χαρταετούς τους πιο «αποτελεσματικούς» στην επίθεση σε αντίπαλο. Όμως, έπειτα από αυτές τις μονομαχίες, σπάγκοι μπορεί να μείνουν κρεμασμένοι σε κτίρια ή δέντρα. Ανυποψίαστοι οδηγοί μηχανών τραυματίζονται και κάποιες φορές χάνουν τη ζωή τους από αιμορραγία. 

Στις 7 Αυγούστου ο Ναρέντρα Κουμάρ επέστρεφε στο σπίτι του με το μηχανάκι του στο Νέο Δελχί, όταν δεν είδε ένα σπάγκο χαρταετού μέσα στο σκοτάδι. Μπλέχτηκε στον σπάγκο και προσπαθώντας να απελευθερωθεί, έπεσε από το μηχανάκι. Διερχόμενο αυτοκίνητο τον χτύπησε και συνέτριψε το κρανίο του. 

Τον Ιούνιο, ο Σάμιτ Ράνγκα επέστρεφε με το μηχανάκι όταν έπεσε σε σπάγκο χαρταετού. Προσπάθησε να τον απομακρύνει, αλλά ο σπάγκος μπήκε βαθύτερα στην τραχεία του και ο 30χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.  

Λόγω των πρόσφατων θανάτων η αστυνομία σε αρκετές πολιτείες, μεταξύ άλλων στο Δελχί, εντείνει την προσπάθεια για να αποθαρρύνει την πώληση χαρταετών με σπάγκο που έχει επικάλυψη σκόνης γυαλιού. Τέτοιοι σπάγκοι έχουν απαγορευτεί από το 2016, λόγω του κινδύνου για ανθρώπους, ζώα και πτηνά και πωλούνται παράνομα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM