Ινδία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 414.188 κρούσματα covid-19 σε μία ημέρα

Ινδία: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 414.188 κρούσματα covid-19 σε μία ημέρα Facebook Twitter
0

Η Ινδία ανέφερε σήμερα μία νέα αύξηση ρεκόρ του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων μόλυνσης από την covid-19 στα 414.188 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.915 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στη χώρα, καταγράφεται στα 21,49 εκατομμύρια περιστατικά, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε στους 234.083.

Κατά την εβδομάδα που διανύουμε στην Ινδία, καταγράφηκαν 1,57 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 και περισσότεροι από 15.100 θάνατοι.

Παιδιά νηστικά για ημέρες, εκκλήσεις στα social media για μητρικό γάλα

Όταν μια οργάνωση για παιδιά στην Ινδία εντόπισε δύο αγόρια 6 και 8 ετών, έχοντας ενημερωθεί ότι οι γονείς τους έχουν νοσήσει βαριά από κορωνοϊό και δεν μπορούσαν να τα φροντίσουν, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν νηστικά για ημέρες.

Πρόκειται για μία από τις ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν παιδιά τα οποία πλήττονται από την κρίση κορωνοϊού στην Ινδία.

Εξαιτίας της εκθετικής αύξησης των θανάτων και των μολύνσεων, παιδιά ιδιαίτερα σε φτωχές κοινότητες έχουν μείνει χωρίς φροντίδα, καθώς οι γονείς τους ή άλλοι συγγενείς τους είναι βαριά άρρωστοι, είτε έχουν πεθάνει.

«Επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων, είτε παιδιά χάνουν τους γονείς τους, είτε νοσηλεύονται, οπότε δεν έχει μείνει κανείς για να τα φροντίσει», δήλωσε ο Νταναντζάι Τινγκάλ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών BBA.

Οι υποχρηματοδοτούμενες κοινωνικές υπηρεσίες της Ινδίας πασχίζουν για να αντεπεξέλθουν και σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας εξακολουθεί να υπάρχει το στίγμα για τους ανθρώπους που μολύνονται από τον ιό, με αποτέλεσμα να απομονώνονται κάποια παιδιά.

«Γείτονες και μακρινοί συγγενείς δεν θέλουν να βοηθήσουν γιατί φοβούνται μήπως μολυνθούν, αντιμετωπίζοντας αυτές τις οικογένειες σχεδόν σαν απόκληρους», εξήγησε ο Τινγκάλ.

Η ΒΒΑ, επικεφαλής της οποίας είναι βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Καϊλάς Σατιάρτι, δέχεται από τις αρχές Απριλίου κλήσεις για παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων. Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων αυξήθηκε έπειτα από ανάρτηση στο Τwitter για μια γραμμή βοήθειας.

Πλέον η οργάνωση δέχεται περίπου 70 κλήσεις την ημέρα, από ανθρώπους που ζητούν βοήθεια για παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει ή είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ακόμη περισσότερες είναι οι κλήσεις που δέχεται η οργάνωση από γονείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και θέλουν να μάθουν αν η οργάνωση μπορεί να φροντίσει τα παιδιά τους, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM