Independent: Ντροπιαστική η στήριξη Τσίπρα στη δικτατορία Μαδούρο

Independent: Ντροπιαστική η στήριξη Τσίπρα στη δικτατορία Μαδούρο Facebook Twitter
8

«Ντροπιαστική» χαρακτηρίζει άρθρο γνώμης στον Independent τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Νικολάς Μαδούρο

Το άρθρο υπογράφει ο Βρετανός Ντένις Μακσέιν, υπουργός στις κυβερνήσεις του Τόνι Μπλερ για θέματα Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής. 

Έχει τίτλο: «Η ντροπιαστική υποστήριξη του Τσίπρα στη Βενεζουέλα του Μαδούρου μοιάζει να αγνοεί τον πόνο που έζησε η Ελλάδα υπό στρατιωτικό καθεστώς». 

«Τι στο καλό συνέβη στην ελληνική παραδοσιακή αλληλεγγύη στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί η Ελλάδα, η ευρωπαϊκή χώρα που βίωσε μία σκληρή, διεφθαρμένη δεξιά στρατιωτική χούντα την περίοδο 1967-1974, στέλνει ένα μήνυμα υποστήριξης και αποδοχής σε μια διεφθαρμένη δικτατορία που έχει τη στήριξη του στρατού, στη Βενεζουέλα», ξεκινάει το άρθρο. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «πρέπει να θαυμάσει κανείς τον γενναίο νέο πρόεδρο της βουλής της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό. Προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάει στη Βενεζουέλα για μια εβδομάδα για να δει ο ίδιος την απελπισία των πολιτών της χώρας με τον Μαδούρο και τους στρατηγούς και τους ναυάρχους να τον υποστηρίζουν μέχρι το χείλος του γκρεμού.

Μετά από την δημόσια στήριξή του στον Μαδούρο, είναι απίθανο ο Τσίπρας να δεχθεί την προσφορά», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο συγγραφέας του άρθρου επικαλείται μαρτυρίες που λένε πως το καθεστώς Μαδούρο δεν έχει καμία σχέση με την κληρονομιά του Τσάβες. 

«Τώρα η ελληνική κυβέρνηση του Τσίπρα υποστηρίζει τη δικτατορία, ενώ άλλοι αριστεροί πρωθυπουργοί στην Ευρώπη, όπως ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεζ, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια για την τυραννία του Μαδούρο, ζητούν νέες εκλογές στη Βενεζουέλα. 

Σε μία εβδομάδα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε ένα μεγάλο βήμα απέναντι στον εθνικιστικό λαϊκισμό με τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ, που εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, το καλό όνομα και η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη δέχονται πλήγμα από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει το καθεστώς της Βενεζουέλας, ένα καθεστώς το ίδιο σκοτεινό με του Έλληνες συνταγματάρχες του 1967-1974», καταλήγει το άρθρο. 

Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

7 σχόλια
Η στάση του αποτελεί προσβολή για την Ευρώπη και εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα και τους Έλληνες συνολικά. Να τους χαίρονται όσοι τους επέλεξαν και ειδικά όσοι υποστηρίζουν ακόμα.
Ο μαδουρο,καθολου χαρισματικός ως ηγετης,εχει οδηγήσει την μπολιβαριανη δημοκρατια,πολυ μακρια απο αυτο που ηταν την δεκαετία του 2000.εχει ερθει η ωρα να αποχωρήσει κ οι εκλογες θα κρίνουν το οικονομικό συστημα που θελει να ακολουθήσει η χωρα.οταν εχει πετρελαιοπαραγωγό χώρα,επρεπε να ξερεις καλυτερα τι σε περιμένει.επισης ο ΣΥΡΙΖΑ ή εστω ενα κομματι του,δν μπορει να ξεκολλήσει απ τις ιδεοληψίες του κ να καταλαβει πως λειτουργεί η σύγχρονη πολιτικη.
Να πει κάποιος στους κουτόφραγκους ότι εδώ ο εμφύλιος δεν έληξε ποτέ. Τα όπλα είναι παρά πόδα. Ο τρίτος γύρος θα είναι ο τελικός.Γατάκια...ΥΓ Θεσμοί; Δημοκρατία; Πφφφτ! Εμείς vs Εσείς!