Ηλικιωμένοι στο Ισραήλ γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι

Ηλικιωμένοι στο Ισραήλ γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / iStock
0

Ο ταχύς ρυθμός των εμβολιασμών κατά της Covid-19 μεταξύ των πιο ηλικιωμένων ανθρώπων στο Ισραήλ έχει αναπτερώσει των μεγαλύτερων πολιτών, που έχουν υποστεί εντονότερα τον εγκλεισμό και την απομόνωση στη διάρκεια της κρίσης.

Στην εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης Λεβ Γκανίμ στην πόλη Νετάνια, οι ένοικοι, εξακολουθώντας να φορούν προστατευτικές μάσκες, έκαναν ένα χορευτικό πάρτι για να γιορτάσουν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη και τελευταία δόση.

«Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί σήμερα, δόξα τω Θεώ όλα αυτά τελειώνουν» είπε η Πνίνα Ντεμπίνσκι, 70 ετών, συνταξιούχα δασκάλα που ζει στον οίκο αυτόν εδώ και επτά χρόνια.

«Θα είμαστε ελεύθεροι να βγαίνουμε έξω, να συναντιόμαστε με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, να χαιρόμαστε τη ζωή με τον τρόπο που ξέρουμε, τον τρόπο που συνηθίζαμε πριν από περίπου έναν χρόνο. Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή».

Ωστόσο οι συνταξιούχοι θα πρέπει κάτι να προσέχουν. Δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια εμποδίζουν τη μετάδοση, έτσι άνθρωποι που έχουν εμβολιασθεί μπορεί να εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό.

Αν και υπερηφανεύεται πως έχει εμβολιάσει το 28% του πληθυσμού του των 9 εκατομμυρίων, το Ισραήλ έχει επιβάλει ένα τρίτο εθνικό lockdown χωρίς ημερομηνία λήξης σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις αυξανόμενες μολύνσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM