Ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται γεννήτριες όταν πέφτει το ρεύμα στο σπίτι - Η διαφορετική ιδέα της GM

Ηλεκτρικό όχημα φορτίζει Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Andrew Roberts on Unsplash
0

Καθώς η κλιματική αλλαγή φουντώνει τη συζήτηση για την ενεργειακή απόδοση, η General Motors και η Pacific Gas & Electric σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ως εφεδρική πηγή ενέργειας για τα σπίτια.

Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να τεστάρει την ιδέα της τροφοδοσίας του σπιτιού μέχρι αυτό το καλοκαίρι. Το πρόγραμμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή εξυπηρέτησης της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει την Βόρεια και Κεντρική Καλιφόρνια, και επιθυμεί να υποστηρίξει τους στόχους της πολιτείας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η ουσία της πρωτοβουλίας είναι η αμφίδρομη φόρτιση, η οποία θα επέτρεπε στο όχημα να αντλεί ισχύ από το δίκτυο και να παρέχει ρεύμα σε κάτι άλλο –σε αυτή την περίπτωση ένα σπίτι.

Μετά από εργαστηριακές δοκιμές, οι εταιρείες σχεδιάζουν να επιτρέψουν σε μια μικρή ομάδα πελατών να λαμβάνουν ενέργεια από ένα ηλεκτρικό όχημα όταν σταματήσει να ρέει ρεύμα από το ηλεκτρικό δίκτυο.

«Οι ομάδες μας εργάζονται για να προχωρήσουν γρήγορα αυτό το πιλοτικό και να φέρουν την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης στους πελάτες μας», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GM Mary Barra.

Με πληροφορίες npr.org

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ