Ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται γεννήτριες όταν πέφτει το ρεύμα στο σπίτι - Η διαφορετική ιδέα της GM

Ηλεκτρικό όχημα φορτίζει Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Andrew Roberts on Unsplash
0

Καθώς η κλιματική αλλαγή φουντώνει τη συζήτηση για την ενεργειακή απόδοση, η General Motors και η Pacific Gas & Electric σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ως εφεδρική πηγή ενέργειας για τα σπίτια.

Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να τεστάρει την ιδέα της τροφοδοσίας του σπιτιού μέχρι αυτό το καλοκαίρι. Το πρόγραμμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή εξυπηρέτησης της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει την Βόρεια και Κεντρική Καλιφόρνια, και επιθυμεί να υποστηρίξει τους στόχους της πολιτείας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η ουσία της πρωτοβουλίας είναι η αμφίδρομη φόρτιση, η οποία θα επέτρεπε στο όχημα να αντλεί ισχύ από το δίκτυο και να παρέχει ρεύμα σε κάτι άλλο –σε αυτή την περίπτωση ένα σπίτι.

Μετά από εργαστηριακές δοκιμές, οι εταιρείες σχεδιάζουν να επιτρέψουν σε μια μικρή ομάδα πελατών να λαμβάνουν ενέργεια από ένα ηλεκτρικό όχημα όταν σταματήσει να ρέει ρεύμα από το ηλεκτρικό δίκτυο.

«Οι ομάδες μας εργάζονται για να προχωρήσουν γρήγορα αυτό το πιλοτικό και να φέρουν την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης στους πελάτες μας», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GM Mary Barra.

Με πληροφορίες npr.org

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM