Ιδιοκτήτες εστιατορίου καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 723 ετών για απάτη με θαλασσινά

Ιδιοκτήτες εστιατορίου καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 723 ετών για απάτη με θαλασσινά Facebook Twitter
0

Οι δυο ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου στην Ταϊλάνδη καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 723 ετών επειδή εξαπάτησαν το κοινό με μια διαφήμιση θαλασσινών.

Οι Apichart Bowornbancharak και Prapassorn Bawornban πούλησαν κουπόνια σε πελάτες, τα οποία τους έδιναν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον μπουφέ θαλασσινών σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Ωστόσο αργότερα αθέτησαν τον λόγο τους, με αποτέλεσμα παράπονα και καταγγελίες εκατοντάδων δυσαρεστημένων πελατών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αμφότεροι είχαν επίγνωση πως η προσφορά τους δεν θα μπορούσε να εκπληρωθεί. «Ήταν αδύνατον να πουλήσουν τόσο υψηλής ποιότητας φαγητό όπως εκείνο που διαφήμιζαν», ανέφεραν οι κατήγοροι, προσθέτοντας πως οι κατηγορούμενοι «δεν είχαν την πρόθεση να ανταποκριθούν σε όσα υποσχέθηκαν στο κοινό».

Οι δυο επιχειρηματίες, των οποίων το εστιατόριο ονομαζόταν Laemgate Infinite, συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο και έκτοτε τελούν υπό κράτηση.

Οι πολυετείς ποινές φυλάκισης είναι συχνές στην Ταϊλάνδη, παρόλο που ο ισχύων νόμος ουσιαστικά «προβλέπει» να μην εκτίουν περισσότερα από 20 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνολικά 347 πελάτες αγόρασαν τα επίμαχα κουπόνια μετά από μια διαφήμιση, που εμφανίστηκε στο Facebook και άλλα social media και υποσχόταν φαγητό στην τιμή των 88 μπατ ($3). 

Η ποινή τους μειώθηκε από τα 1.446 χρόνια που ήταν πριν ομολογήσουν, ενώ τους επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 1.807.500 μπατ ($58,500).

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ