Ιαπωνία: Πατέρας σκότωσε με μαχαίρι τον 44χρονο γιο του - Φοβόταν μήπως βλάψει άλλους

Ιαπωνία: Πατέρας σκότωσε με μαχαίρι τον 44χρονο γιο του - Φοβόταν μήπως βλάψει άλλους Facebook Twitter
0

Ένας πατέρας στην Ιαπωνία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 44χρονο γιο του, που ζούσε απομονωμένος, καθώς φοβόταν ότι θα προκαλέσει κακό σε άλλους.

Φοβούμενος ότι ο γιος του, που ζούσε απομονωμένος στο σπίτι, θα προκαλούσε κακό σε άλλους, ένας πρώην πρόξενος της Ιαπωνίας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 44χρονο άνδρα, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ημέρες αφού ένας άλλος απομονωμένος άνδρας επιτέθηκε σε μια ομάδα μαθητριών και σκότωσε δύο ανθρώπους.

Τα περιστατικά αυτά φέρνουν στο φως τον αυξανόμενο αριθμό των χικικομόρι -όπως είναι γνωστοί στην Ιαπωνία-, των ενηλίκων που ζουν στο πατρικό τους με τους γονείς τους και σπανίως, ή και ποτέ, βγαίνουν έξω.

Η αστυνομία του Τόκιο ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον Χιντεάκι Κουμαζάουα, 76 ετών, το Σάββατο για την απόπειρα δολοφονίας του γιου του, τον οποίο μαχαίρωσε. Σήμερα τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία, καθώς ο 44χρονος υπέκυψε.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι ο Κουμαζάουα, πρώην πρόξενος στην Τσεχία, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ανησυχούσε πως ο γιος του, που παρακολούθησε στις ειδήσεις την επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον μιας ομάδας μαθητριών, θα εμπνεόταν από αυτή.

Ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν επίσης ένας άνδρας μέσης ηλικίας ο οποίος σπάνια έβγαινε από το σπίτι όπου ζούσε με τους ηλικιωμένους θείους του. Μετά την επίθεση αυτοκτόνησε.

Ο Κουμαζάουα είπε στην αστυνομία ότι ο γιος του ζει απομονωμένος και συχνά είναι βίαιος, σύμφωνα με το NHK. Αφού διαπληκτίστηκε με τον γιο του επειδή θύμωσε με τον θόρυβο που προερχόταν από μια αθλητική εκδήλωση σε γειτονικό σχολείο, ο 76χρονος τον μαχαίρωσε.

Παλαιότερα γνωστοί ως νεαροί άνδρες που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τα video games, οι απομονωμένοι άνδρες της Ιαπωνίας μεγαλώνουν και πλέον ο αριθμός όσων είναι 40 με 64 ετών ξεπερνά τους 610.000, ανέφερε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο. Άλλη έρευνα τοποθετεί τον αριθμό των απομονωμένων ανδρών ηλικίας 15 με 39 ετών στους 540.000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM