Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων προειδοποιώντας τους κατοίκους του νησιού Κιούσου, όπου εκδηλώνονται καταρρακτώδεις βροχές που απειλούν με πλημμύρες και κατολισθήσεις.

 

Σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από χείμαρρο στη νομαρχία Σάγκα, καθώς σε ορισμένες περιοχές της νήσου καταγράφονται κατακρημνίσεις χωρίς ιστορικό προηγούμενο: το επίπεδο της βροχής ξεπέρασε τα 100 χιλιοστά μέσα σε μία ώρα.

 

Ιαπωνία: Ένας νεκρός από καταρρακτώδεις βροχές - Απομακρύνθηκαν 240.000 κάτοικοι
ΕΡΑ

 

Ιαπωνία: Ένας νεκρός από καταρρακτώδεις βροχές - Απομακρύνθηκαν 240.000 κάτοικοι
ΕΡΑ

 

Σε πάνα που μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση φαίνονται αυτοκίνητα με τα ελαστικά κάτω από το νερό και κόσμο να περπατά βυθισμένος ως τη μέση στο νερό σε δρόμους που πλημμύρισαν όταν ποταμοί υπερχείλισαν.

 

Εκδόθηκαν εντολές κατεπείγουσας απομάκρυνσης περίπου 240.000 κατοίκων των νομαρχιών Φουκουόκα, Ναγκασάκι και Σάγκα, στο βόρειο τμήμα του νησιού Κιούσου, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

 

 

 

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας επισήμανε πως τμήματα της Κιούσου πλήττονται από βροχοπτώσεις σφοδρότητας που είχε να καταγραφεί δεκαετίες και όρισε το επίπεδο συναγερμού στο επίπεδο 5, το υψηλότερο της κλίμακας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters