Ιαπωνία: 69χρονος διασώθηκε μετά από 22 ώρες στον ωκεανό - «Θαύμα το ότι επέζησε»

Ιαπωνία: 69χρονος διασώθηκε μετά από 22 ώρες στον ωκεανό - «Θαύμα το ότι επέζησε» Facebook Twitter
0

Εξουθενωμένος, αλλά ζωντανός διασώθηκε, μετά από 22 ώρες στον ανοιχτό ωκεανό, ένας 69χρονος Ιάπωνας, με τις αρχές να αποκαλούν το ότι επέζησε «θαύμα». 


Ο άνδρας ήταν μόνος του στη βάρκα του, ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της περιφέρειας Καγκοσίμα, με προορισμό το νησί Γιακουσίμα, όταν το σκάφος του ανετράπη. 

Κατάφερε να καλέσει ένα συνάδελφό του στο νησί για να τον ειδοποιήσει, αλλά παρά τις προσπάθειες της ακτοφυλακής, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί έως την επόμενη ημέρα, όταν οι διασώστες τον εντόπισαν να κάθεται πάνω στη μηχανή του αναποδογυρισμένου σκάφους, γραπωμένος από ένα μέρος της προπέλας

«Ήταν έξω στον ωκεανό για 22 ώρες. Είμαι πλήρως εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες επιβίωσής του» ανέφερε αξιωματικός της ακτοφυλακής. 

Το δραματικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική ακτοφυλακή, καταγράφει τα σκάφη της να πλησιάζουν τον ηλικιωμένο ναυαγό και τους διασώστες να του φωνάζουν να κρατηθεί για λίγο ακόμα. 

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο άνδρας κατάφερε να τυλιχθεί με ένα κομμάτι πλαστικού, κάτι που τον κράτησε ζεστό. 

Δεδομένων των άγριων νερών του ωκεανού και των χαμηλών θερμοκρασιών, «είναι θαύμα που επέζησε» ανέφερε αξιωματούχος της ακτοφυλακής στην εφημερίδα Asahi Shimbun.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ