Ιάπωνας ειδικός σε θέματα σεισμών: Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και το ρήγμα του Αιγαίου έχουν «σπάσει»

Ιάπωνας ειδικός σε θέματα σεισμών: Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και το ρήγμα του Αιγαίου έχουν «σπάσει» Facebook Twitter
0

Ο Ιάπωνας ειδικός σε θέματα σεισμών Yoshinori Moriwaki, μιλώντας στο σεμινάριο «Ζώντας με έναν σεισμό» που πραγματοποιήθηκε στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ενός επερχόμενου μεγάλου σεισμού.

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων: «Ένας μεγάλος σεισμός αναμένεται στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μαρμαρά. Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και το ρήγμα του Αιγαίου έχουν επίσης αρχίσει να σπάνε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου πριν από το σεμινάριο, ο Moriwaki δήλωσε ότι η Τουρκία, όπως και η Ιαπωνία, είναι μια χώρα σεισμογενής, κάνοντας αναφορά στο ρήγμα του Αιγαίου. Σημειώνοντας την ανάγκη προετοιμασίας εξ αρχής για τον σεισμό, ο Moriwaki τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι σημαντική. «Η Τουρκία είναι μια χώρα με σεισμούς όπως και η Ιαπωνία. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν σεισμό. Όλα τα ιδρύματα και οι άνθρωποι πρέπει να είναι έτοιμοι. Ένας μεγάλος σεισμός αναμένεται στην Τουρκία, ειδικά στην περιοχή του Μαρμαρά. Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και το ρήγμα του Αιγαίου έχουν επίσης αρχίσει να σπάνε» δήλωσε.

Ιάπωνας ειδικός σε θέματα σεισμών: Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας και το ρήγμα του Αιγαίου έχουν «σπάσει» Facebook Twitter

«Το 60% των κτιρίων στην Τουρκία είναι παράνομα»

Σε άλλο σημείο ο Moriwaki είπε: «Η Ιαπωνία έχει βιώσει πολύ μεγάλους σεισμούς. Ο λαός της Ιαπωνίας είναι πλήρως προετοιμασμένος επειδή τους βιώνει. Το 60% των κτιρίων στην Τουρκία είναι παράνομα.»

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η εκτίμησή του για τον σεισμό της Κωνσταντινούπολης, ο Moriwaki προειδοποίησε: «Εάν υπάρξει σεισμός, είναι απαραίτητο να είμαστε έτοιμοι όπου κι αν γίνει. Δυστυχώς είναι απαραίτητο να επισκευαστεί το 50 % των παράνομων κτιρίων. Είναι απαραίτητο να το κάνουμε πιο γρήγορα»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM