Οι αρχές της Ζανζιβάρης προειδοποίησαν τους τουρίστες ότι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελάχιστα ντυμένοι και απείλησαν με «καμπάνες» τους ξεναγούς και τους τουριστικούς πράκτορες.

 

Η υπουργός Τουρισμού της Ζανζιβάρης, Λέλα Μουχάμεντ Μούσα, δήλωσε ότι πρόσφατα περιστατικά δημόσιας γύμνιας ήταν αυτά που την έκαναν να υπενθυμίσει τους κανονισμούς, η παραβίαση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα έως 2.000 δολαρίων.

 

«Πολλοί τουρίστες στη Ζανζιβάρη εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους εντελώς γυμνοί», δήλωσε στο CNN. Η ίδια σημείωσε ότι οι τουρίστες μπορεί να εξαιρεθούν από τα πρόστιμα, επειδή είναι ευθύνη των ξεναγών και των τουριστικών πρακτόρων να διασφαλίσουν ότι εφαρμόζονται οι κανόνες που ισχύουν εδώ και καιρό.

 

«Αν είσαι ξεναγός και έχεις έναν τουρίστα που είναι άσεμνα ντυμένος σε δημόσιο χώρο, θα σου επιβληθεί πρόστιμο από 700 έως 1.000 δολάρια, ανάλογα με τη σοβαρότητα του ζητήματος», δήλωσε η υπουργός. «Ένας τουριστικός πράκτορας που θα βρεθεί σε δημόσιο χώρο με ελάχιστα ντυμένο τουρίστα θα τιμωρηθεί με πρόστιμο από 1.000 έως 2.000 δολάρια», συμπλήρωσε.

 

«Σεβόμαστε τις διαφορές που έχουμε με άλλα έθνη και διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά είναι ευθύνη των επισκεπτών να κατανοήσουν τους κανόνες που ισχύουν στη Ζανζιβάρη, προτού έρθουν στη χώρα», τόνισε η υπουργός.

 

Αν και το μαγιό θεωρείται αποδεκτό για τουρίστες που επισκέπτονται τις παραλίες της Ζανζιβάρης, πιο συντηρητικός τρόπος ντυσίματος επικρατεί σε άλλα μέρη της ημιαυτόνομης περιοχής της Τανζανίας, που είναι στην πλειονότητά της μουσουλμανική.

 

«Όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, οι τουρίστες πρέπει να καλύπτουν το σώμα τους, από τον ώμο μέχρι χαμηλά στην κοιλιά και από το γόνατο και πάνω», περιέγραψε η Μούσα. «Δεν πρόκειται για κάτι νέο, απλά υπενθυμίζουμε τον νόμο», πρόσθεσε.

 

Οι κανόνες- που περιλαμβάνονται στις ταξιδιωτικές συμβουλές της επίσημης τουριστικής σελίδας της Ζανζιβάρης- απαγορεύουν στους επισκέπτες να φορούν μαγιό και ανεπαρκή ρούχα σε δημόσιους χώρους, εκτός των χώρων των ξενοδοχείων.

 

Οι ίδιες οδηγίες επισημαίνουν ακόμη ότι η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους μπορεί να προσβάλει τους ντόπιους. «Η γύμνια στην παραλία δεν είναι αποδεκτή. Τα φιλιά ή οι εκδηλώσεις τρυφερότητας δημοσίως δεν συνηθίζονται στη Ζανζιβάρη», αναφέρει ακόμη η ιστοσελίδα.

 

Παρά την πανδημία, η Ζανζιβάρη παρέμεινε ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Σχεδόν 30.000 Ευρωπαίοι επισκέφθηκαν το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης τον Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.Με πληροφορίες από CNN

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr