Η υπόσχεση του Ερντογάν στον Τραμπ: Θα εξοντώσω ό,τι έχει μένει από το ΙΚ

Η υπόσχεση του Ερντογάν στον Τραμπ: Θα εξοντώσω ό,τι έχει μένει από το ΙΚ Facebook Twitter
0

Ο Ερντογάν «διαβεβαίωσε» τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αναλάβει να εξοντώσει ό,τι μένει από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τούρκος πρόεδρος «διαβεβαίωσε» τον Αμερικανό ομόλογό του ότι θα αναλάβει να εξοντώσει ό,τι μένει από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.

Αυτήν την «διαβεβαίωση» ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε αξιόπιστη και χρήσιμη να την επαναλάβει παρεμβάλλοντάς την στην πολεμική που έχει δημιουργήσει στην Ουάσινγκτον η αιφνίδια απόφασή του.

«Ο πρόεδρος @RT_Erdogan της Τουρκίας μού έδωσε διαβεβαιώσεις με πολύ ισχυρές εκφράσεις ότι θα ξεριζώσει ό,τι απομένει από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία. Τα στρατεύματά μας επιστρέφουν στην πατρίδα!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ διευκρινίζοντας ότι είναι πεπεισμένος πως ο ομόλογός του είναι ικανός να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Προφανώς ο Τραμπ έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ερντογάν, κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αποφύγουν το κενό εξουσίας στην Συρία μετά την αμερικανική αποχώρηση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διασφαλίσουν τον συντονισμό ανάμεσα σε στρατιωτικούς, διπλωμάτες και άλλους αξιωματούχους των χωρών τους για να αποφύγουν το κενό εξουσίας που είναι πιθανόν να καταλήξει στην εκμετάλλευση της αμερικανικής αποχώρησης και της μεταβατικής φάσης στην Συρία», αναφέρει η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη στον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της απόφασης αυτής» για την αποχώρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Τραμπ αποφάσισε την αποχώρηση το συντομότερο δυνατόν των 2.000 αμερικανών στρατιωτικών που έχουν αναπτυχθεί στην βορειοανατολική Συρία, όπου πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις του αραβοκουρδικού συνασπισμού, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο επικίνδυνες;

Διεθνή / Γιατί οι αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο επικίνδυνες;

Η πτώση πακέτων από αεροσκάφη με αλεξίπτωτα - ενώ δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες - συνοδεύεται από πληθώρα προβλημάτων και θεωρείται ως «ύστατη λύση ανάγκης» και ιδιαίτερα επικίνδυνη
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Διεθνή / Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Το ποσό προέρχεται αποκλειστικά από ιδιωτικές επενδύσεις, επί των οποίων οι Βρυξέλλες δεν έχουν καμία εξουσία, παραδέχθηκαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Επιτροπής
LIFO NEWSROOM
Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Διεθνή / Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Η άλλοτε άγνωστη τεχνολογική εταιρεία Astronomer μετατράπηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο χάρη σε ένα φιλμάκι από συναυλία των Coldplay, μια επικοινωνιακή κρίση – και τη Γκουίνεθ Πάλτροου.
LIFO NEWSROOM