Η υπόσχεση του Ερντογάν στον Τραμπ: Θα εξοντώσω ό,τι έχει μένει από το ΙΚ

Η υπόσχεση του Ερντογάν στον Τραμπ: Θα εξοντώσω ό,τι έχει μένει από το ΙΚ Facebook Twitter
0

Ο Ερντογάν «διαβεβαίωσε» τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αναλάβει να εξοντώσει ό,τι μένει από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τούρκος πρόεδρος «διαβεβαίωσε» τον Αμερικανό ομόλογό του ότι θα αναλάβει να εξοντώσει ό,τι μένει από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.

Αυτήν την «διαβεβαίωση» ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε αξιόπιστη και χρήσιμη να την επαναλάβει παρεμβάλλοντάς την στην πολεμική που έχει δημιουργήσει στην Ουάσινγκτον η αιφνίδια απόφασή του.

«Ο πρόεδρος @RT_Erdogan της Τουρκίας μού έδωσε διαβεβαιώσεις με πολύ ισχυρές εκφράσεις ότι θα ξεριζώσει ό,τι απομένει από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία. Τα στρατεύματά μας επιστρέφουν στην πατρίδα!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ διευκρινίζοντας ότι είναι πεπεισμένος πως ο ομόλογός του είναι ικανός να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Προφανώς ο Τραμπ έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ερντογάν, κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αποφύγουν το κενό εξουσίας στην Συρία μετά την αμερικανική αποχώρηση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διασφαλίσουν τον συντονισμό ανάμεσα σε στρατιωτικούς, διπλωμάτες και άλλους αξιωματούχους των χωρών τους για να αποφύγουν το κενό εξουσίας που είναι πιθανόν να καταλήξει στην εκμετάλλευση της αμερικανικής αποχώρησης και της μεταβατικής φάσης στην Συρία», αναφέρει η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη στον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της απόφασης αυτής» για την αποχώρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Τραμπ αποφάσισε την αποχώρηση το συντομότερο δυνατόν των 2.000 αμερικανών στρατιωτικών που έχουν αναπτυχθεί στην βορειοανατολική Συρία, όπου πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις του αραβοκουρδικού συνασπισμού, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM