ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η θεατρική συγγραφέας Abigail Thorn εξηγεί γιατί ο Σαίξπηρ έχει τόσες πολλές τρανς προοπτικές

Η θεατρική συγγραφέας Abigail Thorn εξηγεί γιατί ο Σαίξπηρ έχει τόσες πολλές τρανς προοπτικές Facebook Twitter
0

Η Ιωάννα της Λωρραίνης υπήρξε για χρόνια ένα πρόσωπο που απασχόλησε και ενέπνευσε διανοητές και καλλιτέχνες να δημιουργήσουν θεατρικά έργα, μυθιστορήματα και ταινίες. Τώρα, μια νέα θεατρική παραγωγή του Λονδίνου προσφέρει μια διαφορετική οπτική, θέλοντας να αναδείξει τον ρόλο του θεάτρου που θέτει ένα απλό ερώτημα: «φαντάσου τι θα συνέβαινε αν».

Στο «I, Joan», η ηρωίδα επαναστατεί κόντα στις προσδοκίες του κόσμου, βρίσκει δύναμη και διαδίδει την οπτική της. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρανσοφοβικές επιθέσεις για την παράσταση, η θεατρική συγγραφέας, ηθοποιός και Youtuber Abigail Thorn δίνει την δική της απάντηση.

«Ο Σαίξπηρ κάνει πολλά αστεία για ανθρώπους που ντύνονται ως το άλλο φύλο και ανθρώπους που άλλοι τους περνούν για άλλους, υπάρχουν διπλά επίπεδα και νοήματα.  Η περίφημη φράση στον Άμλετ - "Ω και να έλιωνε αυτή η υπερβολικά στερεή σάρκα" - έχει μια τόσο τρανς διάθεση.»

Η Abigail παρακολούθησε τις επιθέσεις στο θέατρο Globe, όπου έκανε πρεμιέρα, το I, Joan, ένα μήνα πριν την πρεμιέρα του νέου της έργου, The Prince.

Η ηθοποιός εκτός από τον Σαίξπηρ άντλησε έμπνευση από τη δική της εμπειρία μετάβασης, όπου έγινε αρχικά ιδιωτικά και στη συνέχεια μέσω coming out σε βίντεο τον Ιανουάριο του 2021.

«Υπήρξε μια μακρά περίοδος στο Philosophy Tube όπου μεταμφιέζόμουν σκόπιμα. Εμφανιζόμουν στο στούντιο και άλλαζα τα ρούχα μου και έκρυβα το στήθος μου, χαμηλώναμε τη φωνή μου και κρυβόμουν στην εκπομπή», λέει.

«Και ενώ συνέβαινε αυτό, ανέπτυξα τα queer θέματα του έργου. Δεν λέω στον κόσμο ότι είναι ένα queer έργο γιατί δεν είναι πραγματικά. Πρόκειται για χαρακτήρες που είναι παγιδευμένοι για διάφορους λόγους. 

Αλλά με ενδιέφερε αυτή η ιδέα του να παίζεις έναν ρόλο και στην πραγματικότητα να είσαι ένας άλλος, επειδή αυτό ήταν ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου».

Η πλοκή του έργου, η οποία αφορά «μια μετάβαση φύλου στην καρδιά της», αντικατοπτρίζεται από τις επιλογές του καστ, με τρανς ηθοποιούς να ανεβαίνουν στη σκηνή. 

Παρόλο που η Abigail δεν συμμετείχε στη διαδικασία του casting για το The Prince, δεν μπορεί να «φανταστεί κανέναν άλλον» να παίζει αυτούς τους ρόλους.

«Όλο το καστ προσφέρει τόσα πολλά», λέει.

«Φέρνουν την προσωπική τους αίσθηση του χιούμορ στους ρόλους και τον τρόπο που αποδίδουν κάποια από τα αστεία. Ο τρόπος με τον οποίο κάνουν πραγματικά ενδιαφέρουσες επιλογές σχετικά με τα συναισθηματικά ξεσπάσματα ή τις λέξεις που θα τονίσουν», συμπληρώνει.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά τόσο τέλειοι με την ενέργεια που φέρνουν στο χώρο», τονίζει η Abigail.

«Ελπίζω να καταλάβουν ότι καθώς οι queer χαρακτήρες του έργου συνεχίζουν το ταξίδι τους, το ίδιο πρέπει να κάνουν και όλοι οι χαρακτήρες», λέει.

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι όταν κάποιος προχωρά σε μετάβαση, όλοι γύρω του πρέπει επίσης να κάνουν μια μετάβαση. Και αυτό είναι συναισθηματικά δύσκολο και περίπλοκο, αλλά και όμορφο, είναι κάτι στο οποίο μπορείτε πραγματικά να επενδύσετε».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM