Τη δική της θαρραλέα απάντηση στις απειλές που δέχεται για τη ζωή της έδωσε η διάσημη ηθοποιός του Bollywood, Deepika Padukone δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί ποτέ.

 

Η 31χρονη ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα «Mumbai Mirror» για την επερχόμενη ταινία της με τίτλο «Padmavati», η οποία έχει γίνει στόχος σφοδρών επικρίσεων από μερίδα Ινδών εθνικοφρόνων που υποστηρίζουν ότι βεβηλώνει έναν διάσημο ινδουιστικό θρύλο.

 

Μάλιστα, ο Suraj Pal Amu, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata Party στη βόρεια πολιτεία της Haryana, προσέφερε 100 εκατομμύρια ρουπίες (1,5 εκατ. δολάρια) σε όποιον αποκεφαλίσει την 31χρονη Padukone και τον σκηνοθέτη της ταινίας, Sanjay Leela Bhansali.

 

Η ταινία που βασίζεται σε ένα επικό ποίημα των Σούφι με τίτλο «Padmavat», αφηγείται την ιστορία μιας όμορφης και γενναίας βασίλισσας της κάστας Rajput, η οποία κατά το θρύλο προτίμησε να αυτοκτονήσει από το να πιαστεί αιχμάλωτη του μουσουλμάνου σουλτάνου του Δελχί, Allaudin Khilji.

 

Παρότι πρόκειται πιθανότατα για θρύλο χωρίς ιστορική βάση, μερίδα εθνικοφρόνων και ακροδεξιών οργανώσεων δηλώνει εξοργισμένη καθώς υποστηρίζει ότι στην πλοκή της ταινίας παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, το ειδύλλιο μεταξύ της Ινδής βασίλισσας και ενός μουσουλμάνου κατακτητή.

 

Απαντώντας στις απειλές κατά της ζωής της, η Padukone παρουσιάστηκε θυμωμένη αλλά και αρκετά ψύχραιμη. «Σε αυτό το σημείο, ως γυναίκα, καλλιτέχνις και πολίτης αυτής της χώρας νιώθω θυμό, απογοήτευση και ταυτόχρονα το βρίσκω διασκεδαστικό». Και συνέχισε: «Δεν θα φοβηθώ ποτέ. Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που δεν έχω νιώσει ποτέ».

 

Μάλιστα, παρότι η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, η ίδια επισήμανε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψή του. «Ναι, ο κόσμος μπορεί να εκφράσει την άποψή του χωρίς να έχει την ταινία. Και έχοντας δουλέψει για τη δημιουργία της, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κάθε Ινδός θα είναι περήφανος γι' αυτήν. Είμαι χαρούμενη που μεταφέρουμε τη ζωή της Padmaviti. Η ιστορία της πρέπει να διαδωθεί όχι μόνο στους ανθρώπους αυτής της χώρας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

 

Με πληροφορίες από Mumbai Mirror