Η μυστική συμφωνία του Έπσταϊν που «προστατεύει» τον πρίγκιπα Άντριου πρέπει να δημοσιευτεί, λέει δικαστής

Η συμφωνία Έπσταϊν που «θωρακίζει» τον πρίγκιπα Άντριου πρέπει να γίνει δημόσια, λέει δικαστής Facebook Twitter
Steve Parsons/Pool Photo via AP
0

Δικαστής ζήτησε να δημοσιοποιηθεί ένας κρυφός διακανονισμός του 2008 που δικηγόρος του πρίγκιπα Άντριου λέει ότι θα τον προστάτευε από αγωγή για σεξουαλική κακοποίηση μιας Αμερικανίδας όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Η συμφωνία έγινε μεταξύ της Βιρτζίνια Τζουφρέ και του Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 εν αναμονή της δίκης για sex trafficking στη Νέα Υόρκη. Η Τζουφρέ ήταν μεταξύ πολλών γυναικών που κατήγγειλαν ότι ο Έπσταϊν τις κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικες.

Ο δικηγόρος Άντριου Μπρέτλερ υποστήριξε ότι η συμφωνία προστατεύει επίσης τον  Άντριου από έναν ξεχωριστό ισχυρισμό εναντίον του πρίγκιπα από την Τζουφρέ φέτος.

Σε σύντομη διαταγή που εκδόθηκε την Τρίτη, η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Λορέτα Πρέσκα είπε ότι χωρίς έγκυρη αντίρρηση από την πλευρά του Έπσταϊν, το έγγραφο θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου ή νωρίτερα ως μέρος της υπόθεσης του Άντριου.

Η Πρέσκα είπε ότι το δικαστήριο αμφιβάλλει «αν εξυπηρετείται κάποιος σκοπός από τη συνεχιζόμενη μυστικότητα του εγγράφου εκτός, ίσως, του ποσού σε δολάρια που προέβλεπε ο διακανονισμός».

Στην αγωγή του Αυγούστου, η Βιρτζίνια Τζουφρέ ισχυρίζεται ότι ο πρίγκιπας την κακοποίησε πολλές φορές το 2001. Ο Άντριου είπε ότι δεν έκανε ποτέ σεξ μαζί της και έχει επανειλημμένα αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για κακοποίηση. Ο Μπρέτλερ έχει χαρακτηρίσει την αγωγή «αβάσιμη».

Η πρώην φίλη και σύντροφος του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ δικάζεται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη, κατηγορούμενη για διακίνηση ανήλικων κοριτσιών για λογαριασμό του Έπσταϊν ώστε να τα κακοποιεί σεξουαλικά. Η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον της. Τελεί υπό κράτηση στο Μανχάταν από τη σύλληψή της στο Νιου Χάμσαϊρ πέρυσι.

Η Τζουφρέ έχει στο παρελθόν μηνύσει τη Μάξγουελ, κατηγορώντας την για κακοποίηση, αλλά δεν εμφανίζεται στην εν εξελίξει δίκη.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ