Η συγκλονιστική στιγμή που ένας Δανός αστυνομικός παίζει με ένα κοριτσάκι από τη Συρία

Η συγκλονιστική στιγμή που ένας Δανός αστυνομικός παίζει με ένα κοριτσάκι από τη Συρία Facebook Twitter
Φωτο: Claus Fisker
1

Μια συγκλονιστική εικόνα ανθρωπιάς κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο φωτογραφικός φακός, όταν ένας Δανός αστυνομικός διέθεσε λίγο από το χρόνο του για να παίξει με ένα κοριτσάκι-πρόσφυγα από τη Συρία στη γερμανική-μεθόριο.

Οι φωτογραφίες που δείχνουν τον αστυνομικό να παίζει με ένα προσφυγόπουλο στον αυτοκινητόδρομο Ε45 βόρεια της Padborg - ελήφθησαν από το φωτογράφο Claus Fisker και μοιράστηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η συγκλονιστική στιγμή που ένας Δανός αστυνομικός παίζει με ένα κοριτσάκι από τη Συρία Facebook Twitter
Φωτο: Claus Fisker

Ο Fisker έφτασε στο σημείο για να καταγράψει με την φωτογραφική του κάμερα τους 300 πρόσφυγες, που φθάνουν κυρίως από τη Συρία, και περπατούν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου ελπίζοντας ότι θα φτάσουν στη Σουηδία.


Η αστυνομία στη νότια Δανία έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο και διέκοψε τις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις με τη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα.  

 

Η συγκλονιστική στιγμή που ένας Δανός αστυνομικός παίζει με ένα κοριτσάκι από τη Συρία Facebook Twitter
Φωτο: Claus Fisker


"Ήταν αρκετά ζεστή μέρα" είπε ο Fisker στο BuzzFeed News. "Ο αστυνομικός πήρε τη βέρα του και έπαιξε ένα παιχνίδι με το μικρό κορίτσι. Έκρυψε το δαχτυλίδι στο χέρι και κάλεσε το κορίτσι να μαντέψει σε ποιο χέρι το είχε βάλει. Έπαιξαν μαζί για λίγο".


Ο Fisker δεν κατάφερε να βρει ποιο το κορίτσι ήταν, αλλά είπε ότι ήταν μέρος μιας ομάδας προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν ελεύθερα στη Σουηδία. Δήλωσε μάλιστα πως παρά τις πιέσεις των μέσων ενημέρωσης, ο αστυνομικός θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και είπε ότι ελπίζει οι φωτογραφίες να "πουν την ιστορία από μόνες τους".

Η συγκλονιστική στιγμή που ένας Δανός αστυνομικός παίζει με ένα κοριτσάκι από τη Συρία Facebook Twitter
Φωτο: Claus Fisker


"Ήταν μια συγκινητική στιγμή", δήλωσε ο Fisker. "Όλη αυτή η θλιβερή ιστορία, μου θύμισε ότι δεν πρέπει να πούμε «όχι» στους ανθρώπους και τα παιδιά που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο".


Η συγκλονιστική στιγμή που ένας Δανός αστυνομικός παίζει με ένα κοριτσάκι από τη Συρία Facebook Twitter
Φωτο: Claus Fisker

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια