Η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της

Η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της Facebook Twitter
0

Αμερικανίδα συγγραφέας, που είχε γράψει δοκίμιο με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», κρίθηκε χθες Τετάρτη ένοχη από σώμα ενόρκων δικαστηρίου στο Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, για τον φόνο του άντρα της το 2018.

Έπειτα από οκτώ ώρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι έκριναν τη Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι ένοχη για τον φόνο του Ντάνιελ Μπρόφι.

Η συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων με τίτλους όπως «Ο λάθος σύζυγος», απέρριπτε εξαρχής τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι τα πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που την εικόνιζαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος την έδειχναν απλούστατα να ψάχνει έμπνευση για τα βιβλία της.

Όσο για ένα πιστόλι που λείπει, το όπλο του φόνου κατά την αστυνομία, υποστήριξε πως το αγόρασε για να έχει ρεαλισμό επόμενο βιβλίο που ετοίμαζε. Απέρριψε επίσης την κατηγορία πως δολοφόνησε τον σύζυγό της για να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της γυναίκας, 71 ετών, ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Oregonian.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τον Ιούνιο του 2018, όταν φέρεται να σκότωσε τον σύζυγό της με δυο σφαίρες στην καρδιά στη σχολή μαγειρικής όπου δίδασκε.

Μαθητές βρήκαν τον Ντάνιελ Μπρόφι, 63 ετών, να κείτεται στο δάπεδο αίθουσας διδασκαλίας.Η σύζυγός του συνελήφθη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι έκτοτε παραμένει προφυλακισμένη.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας Σον Όβερστριτ παρουσίασε τεκμήρια που δείχνουν, κατ’ αυτόν, ότι η κατηγορούμενη πράγματι διέπραξε τον φόνο.

«Δεν επρόκειτο απλά για θέμα χρημάτων. Το ζήτημα ήταν ο τρόπος ζωής που επιθυμούσε κι ο Νταν δεν μπορούσε να της προσφέρει», επιχειρηματολόγησε.

Στο εδώλιο, η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι αρνήθηκε τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας πως τα οικονομικά της προβλήματα ήταν αρχαία ιστορία. «Οικονομικά, θα ήμουν πολύ καλύτερα αν ο Νταν ήταν ζωντανός, παρά αν ήταν νεκρός», κατέθεσε. «Πού είναι το κίνητρο, σας ρωτάω; Οποιοσδήποτε εκδότης θα έβαζε τα γέλια και θα έλεγε ‘πιστεύω ότι πρέπει να τη δουλέψεις περισσότερο αυτή την ιστορία, έχει μια τεράστια τρύπα στη μέση’», πρόσθεσε.

Η διάρκεια της ποινής που θα επιβληθεί στη συγγραφέα δεν είναι ακόμη γνωστή.

Το δοκίμιο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» δεν απασχόλησε ποτέ τη δικαιοσύνη ως τη δίκη. Το δοκίμιο ανέφερε πως τα πυροβόλα όπλα «κάνουν πολλή φασαρία, προκαλούν χαμό, κι απαιτούν ορισμένο βαθμό ικανότητας». Αλλά –κατέληγε το κείμενο–, «αυτό που ξέρω για τον φόνο είναι ότι ο καθένας και η καθεμία τον έχει μέσα του, αν πιεστεί αρκετά».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM