Η Σαουδική Αραβία ανοίγει πολυτελές θέρετρο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν μπικίνι

Η Σαουδική Αραβία ανοίγει πολυτελές θέρετρο όπου οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν μπικίνι Facebook Twitter
0

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να μετατρέψει ένα τεράστιο μέρος της ακτογραμμής της Ερυθράς Θάλασσας σε παραθαλάσσιο, πολυτελές θέρετρο.

Στα 50 νησιά και τα 180 χιλιόμετρα της ακτογραμμής - που ανέρχονται σε μια έκταση στο μέγεθος του Βελγίου - θα αναπτυχθούν πολυτελή ξενοδοχεία και άλλες απαραίτητες υποδομές που θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερο τουρισμό. Η κατασκευή θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Παρόλο που το Βασίλειο φιλοξενεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, παρθένες παραλίες και εξαιρετικές τοποθεσίες για καταδύσεις, δεν θεωρείται ως προορισμός διακοπών όπως τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, της Αιγύπτου ή η πόλη Πέτρα στην Ιορδανία.

Οι συντηρητικοί κοινωνικοί κανόνες, η έλλειψη αλκοόλ και οι περιοριστικοί κώδικες ενδυμασίας σε συνδυασμό με τη ζέστη της ερήμου δεν είναι τα συνηθισμένα κριτήρια που αναζητούν οι δυτικοί παραθεριστές. Ωστόσο σε αυτό το θέρετρο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει κάποιες υποχωρήσεις και όπως μεταδίδεται από ξένα μίντια οι ενδυματολογικοί κανόνες δεν θα είναι τόσο αυστηροί καθώς οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν μπικίνι στην παραλία, αν το επιθυμούν .

Oι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αναφέρουν ότι η νέα τουριστική ζώνη δεν θα υπόκειται κατ 'ανάγκη στις ισχύουσες αυστηρές νομοθεσίες της υπόλοιπης χώρας ελπίζοντας ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα την επισκέπτονται έως το το 2035.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM