Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη ζώνη γύρω από το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη ζώνη γύρω από το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ.: AzerNews
0

Η Ρωσία ανέφερε ότι ελέγχει την περιοχή γύρω από το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Ζαπορίζια, στον ποταμό Δνείπερο στα νότια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την Ρωσία, το προσωπικό του εργοστασίου συνεχίζει τις συνήθειες δραστηριότητές τους, όπως αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας.

Ο Ουκρανός διαχειριστής πυρηνικής ενέργειας, από την πλευρά του λέει ότι βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εργοστάσια ενέργειας και σε όλα συνεχίζονται κανονικά οι δραστηριότητες.

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια έχει έξι από τους 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές ότι οι κάτοικοι μπλοκάρουν με οδοφράγματα του δρόμους κοντά στην πόλη Energodar, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Οι ουκρανικές αρχές διαχείρισης πυρηνικής ενέργειας ζήτησαν από τον ΔΟΑΕ να συμβάλλει στον συντονισμό δραστηριοτήτων για την ασφάλεια στο πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ, που έχει περιέλθει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.


Με πληροφορίες του BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ