Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις της Δύσης με απαγορεύσεις εξαγωγών

Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις της Δύσης με απαγορεύσεις εξαγωγών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η Ρωσία απαντά στις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία επιβάλλοντας απαγορεύσεις εξαγωγών σε μια σειρά προϊόντων μέχρι το τέλος του 2022.

Οι εν λόγω απαγορεύσεις καλύπτουν τις εξαγωγές σε τηλεπικοινωνίες, οχήματα, αγροτικά προϊόντα, ηλεκτρικό εξοπλισμό αλλά και ορισμένα δασικά προϊόντα όπως η ξυλεία. Το ρωσικό υπουργείο Οικονομίας σημείωσε ότι περαιτέρω μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν περιορισμό ξένων πλοίων από τα λιμάνια της χώρας.

«Αυτά τα μέτρα είναι μια λογική απάντηση σε αυτά που επιβλήθηκαν στη Ρωσία» ανέφερε το υπουργείο και πρόσθεσε ότι οι απαγορεύσεις σε χώρες που έχουν «διαπράξει εχθρικές ενέργειες στοχεύουν στη διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας βασικών τομέων της οικονομίας».

Η απαγόρευση εξαγωγών περιλαμβάνει περισσότερα από 200 προϊόντα και τα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του έτους. Περίπου 48 χώρες θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε ότι η απαγόρευση θα περιλαμβάνει και εξαγωγές αγαθών από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Τα είδη περιλαμβάνουν αυτοκίνητα, σιδηροδρομικά βαγόνια και κοντέινερ.

Την ίδια στιγμή, καθώς οι δυτικές εταιρείες αποχωρούν μαζικά από τη χώρα, ο πρώην πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των εταιρειών που βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να εθνικοποιηθούν.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ