Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις της Δύσης με απαγορεύσεις εξαγωγών

Η Ρωσία απαντά στις κυρώσεις της Δύσης με απαγορεύσεις εξαγωγών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η Ρωσία απαντά στις δυτικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία επιβάλλοντας απαγορεύσεις εξαγωγών σε μια σειρά προϊόντων μέχρι το τέλος του 2022.

Οι εν λόγω απαγορεύσεις καλύπτουν τις εξαγωγές σε τηλεπικοινωνίες, οχήματα, αγροτικά προϊόντα, ηλεκτρικό εξοπλισμό αλλά και ορισμένα δασικά προϊόντα όπως η ξυλεία. Το ρωσικό υπουργείο Οικονομίας σημείωσε ότι περαιτέρω μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν περιορισμό ξένων πλοίων από τα λιμάνια της χώρας.

«Αυτά τα μέτρα είναι μια λογική απάντηση σε αυτά που επιβλήθηκαν στη Ρωσία» ανέφερε το υπουργείο και πρόσθεσε ότι οι απαγορεύσεις σε χώρες που έχουν «διαπράξει εχθρικές ενέργειες στοχεύουν στη διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας βασικών τομέων της οικονομίας».

Η απαγόρευση εξαγωγών περιλαμβάνει περισσότερα από 200 προϊόντα και τα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του έτους. Περίπου 48 χώρες θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε ότι η απαγόρευση θα περιλαμβάνει και εξαγωγές αγαθών από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Τα είδη περιλαμβάνουν αυτοκίνητα, σιδηροδρομικά βαγόνια και κοντέινερ.

Την ίδια στιγμή, καθώς οι δυτικές εταιρείες αποχωρούν μαζικά από τη χώρα, ο πρώην πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των εταιρειών που βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσαν να εθνικοποιηθούν.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM