Στους «διψασμένους» για ταξίδια Αυστραλούς ο εθνικός τους αερομεταφορέας προσφέρει μια νέα «πτήση στο πουθενά», μια ευκαιρία δηλαδή να απολαύσουν στα 40.000 πόδια την υπερπανσέληνο Μαΐου και την ολική έκλειψη σελήνης. 

 

Για όσους ονειρεύονται, όμως, εισιτήρια, τα όνειρα τελειώνουν εδώ. Όπως ανακοίνωσε η Qantas, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Για την ακρίβεια μέσα σε 2,5 λεπτά. 

 

Το ταξίδι της υπερπανσελήνου είναι το τελευταίο από μια σειρά πτήσεων της Qantas με αφετηρία, αλλά όχι προορισμό. Μάλλον, με μόνο προορισμό την απόλαυση και την αναψυχή. 

 

Ένα εισιτήριο για την οικονομική πτήση κόστιζε 386 δολάρια ενώ το κόστος εκτοξευόταν στα 1.160 δολάρια για μια θέση στη business class. 

 

H αυστραλιανή εταιρεία υπόσχεται θεαματικές εικόνες της σελήνης ενώ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως συνεργάζεται με την αστρονόμο δρ. Βανέσα Μος προκειμένου να ετοιμάσει «το βέλτιστο σχέδιο πτήσης πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό». 
 

Στις 26 Μαΐου αναμένεται να πλησιάσει η Σελήνη τη Γη στο κοντινότερο σημείο της (περίγειο), κάτι που κάνει το φεγγάρι μεγαλύτερο και φωτεινότερο στο ανθρώπινο μάτι.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr