Η Πορτογαλία κατέγραψε το καλύτερο εξάμηνο σε τουριστική κίνηση

Η Πορτογαλία κατέγραψε το καλύτερο εξάμηνο σε τουριστική κίνηση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ξεπέρασαν τα 8 εκατ. οι ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Πορτογαλία την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, με τα επίσημα στοιχεία να το κατατάσσουν στο καλύτερο πρώτο εξάμηνο που έχει καταγραφεί ποτέ στον τουρισμό της χώρας.

Ειδικότερα, η εθνική στατιστική υπηρεσία της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι σχεδόν 8,2 εκατ. ξένοι τουρίστες έμειναν σε ξενοδοχεία της χώρας από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, συγκριτικά με 6,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα και 7,4 εκατ. τους πρώτους έξι μήνες του 2019, μιας χρονιάς ρεκόρ για τον τουρισμό πριν η πανδημία του κορωνοϊού πλήξει τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο το 2020.

Ο τουρισμός, βασικός κινητήριος παράγοντας της πορτογαλικής οικονομίας, αντιστοιχούσε περίπου στο 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πριν από την πανδημία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι επισκέπτες από τη Βρετανία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των συνολικών αφίξεων στην Πορτογαλία, με πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ενώ ακολουθούν οι αγορές της Ισπανίας και των ΗΠΑ.

Επίσης, ο κλάδος των ξενοδοχείων κατέγραψε 13,6 εκατ. πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων ταξιδιωτών, το πρώτο εξάμηνο, με τα συνολικά έσοδα για τα ξενοδοχεία να αυξάνονται κατά 32% σε ετήσια βάση στα 2,5 δισεκ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Διεθνή / Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Τα έσοδα του Crown Estate, που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ανήλθαν σε 1.1 δισ. λίρες το τρέχον έτος σε αντίθεση με το 2023, που ήταν 443 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Διεθνή / Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Η παρουσία της στο Παρίσι δεν είναι σύμπτωση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού - Η τραγουδίστρια του «My heart will go on» έφτασε στην γαλλική πρωτεύουσα την Τρίτη 23 Ιουλίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ