ΙΡΑΝ vs. ΙΣΡΑΗΛ

Η Πολωνία «εισέβαλε» στην Τσεχία «κατά λάθος»

Η Πολωνία «εισέβαλε» στην Τσεχία «κατά λάθος» Facebook Twitter
EPA
0

Η Πολωνία παραδέχτηκε πως εισέβαλε για λίγο στην Τσεχία τον περασμένο μήνα, σε ένα περιστατικό που το πολωνικό υπουργείο Άμυνας περιέγραψε ως «παρεξήγηση».

Τα πολωνικά στρατεύματα που επιτηρούσαν τα σύνορα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, πήραν θέση δίπλα από ένα παρεκκλήσι στην τσεχική πλευρά του συνόρου, όπου και φέρεται πως παρέμειναν για αρκετές ημέρες.

Οι στρατιώτες εμπόδιζαν τους Τσέχους επισκέπτες να μπουν στο εκκλησάκι.

Σύντομα, όμως, οι τσεχικές αρχές παρενέβησαν, επικοινωνώντας με Βαρσοβία.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη βορειοανατολική Μοραβία, περιοχή που αποτελεί μέρος της ιστορικής Σιλεσίας - και που εκτείνεται και στα εδάφη της Τσεχίας.

Η Πολωνία απέδωσε το συμβάν σε λάθος, παρότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας ανέφερε πως ακόμα αναμένει επίσημη εξήγηση για τα γεγονότα.

Τι συνέβη

 

Το περιστατικό αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα Denik.

Ένας πολιτικός μηχανικός που επέβλεπε τις εργασίες συντήρησης του παρεκκλησίου, θέλησε να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες. Ωστόσο, απωθήθηκε από ένοπλους Πολωνούς στρατιώτες, οι οποίοι είχαν στήσει ένα οδόφραγμα στο μονοπάτι που οδηγούσε στο εκκλησάκι.

Η εφημερίδα έστειλε στη συνέχεια φωτογράφο της στην περιοχή, οι φωτογραφίες του οποίου φαίνεται πως επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του πολιτικού μηχανικού.

Η μικρή εκκλησία βρίσκεται σε απόσταση τριάντα μέτρων στο τσεχικό έδαφος, με το σύνορο να διακρίνεται από ένα μικρό ρέμα.

Σύμφωνα με τη Denik, οι στρατιώτες αρχικά είχαν πάρει θέση στην πολωνική όχθη του ρέματος, ωστόσο για άγνωστους λόγους αποφάσισαν να μεταφερθούν στην τσεχική πλευρά.

Παραμένει άγνωστο το γιατί καθώς και το πόσο διήρκησε η «κατοχή».

«Η ανάπτυξη στη συνοριακή αυτή θέση ήταν αποτέλεσμα παρανόησης και όχι σκόπιμη ενέργεια. Διευθετήθηκε άμεσα και η υπόθεση λύθηκε - κι από την τσεχική πλευρά» ανέφερε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας στο CNN.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΙΡΑΝ vs. ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Η 85χρονη μητέρα του βασιλιά Φελίπε είχε εισαχθεί με ουρολοίμωξη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Τρίτης - «Είμαι πολύ καλά», είπε στους δημοσιογράφους η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ