Η Πελόζι ανέβαλε την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο υποδομών του Μπάιντεν, λόγω κόντρας στους Δημοκρατικούς

Η Πελόζι ανέβαλε την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο υποδομών του Μπάιντεν, λόγω κόντρας στους Δημοκρατικούς Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Η Νάνσι Πελόζι ανέβαλε την προγραμματισμένη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που προβλέπει επενδύσεις ύψους 1 τρισ. δολαρίων για υποδομές, λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Δημοκρατικούς. 

Η απόφαση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ήρθε έπειτα από φρενήρεις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, που συνεχίστηκαν έως αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα). 

Ο Τζο Μπάιντεν και η Νάνσι Πελόζι το τελευταίο διάστημα πασχίζουν να γεφυρώσουν τις διαφορές ανάμεσα στους προοδευτικούς του κόμματος- οι οποίοι θέλουν μαζί με τις επενδύσεις για τις υποδομές και ένα νομοσχέδιο ύψους 3,5 τρις. δολαρίων για την κοινωνική πολιτική- ενώ οι μετριοπαθείς θέλουν ένα μικρότερο πακέτο. 

Κάποιοι προοδευτικοί έχουν δεσμευτεί να καταψηφίσουν τις επενδύσεις για τις υποδομές, οργισμένοι που το κόμμα δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία για το συνοδευτικό νομοσχέδιο σχετικά με τη χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Έγινε μεγάλη πρόοδος αυτή την εβδομάδα και είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία συμφωνία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, μετά την ανακοίνωση ότι η ψηφοφορία αναβλήθηκε. «Όμως, δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο, οπότε χρειαζόμαστε επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά», συμπλήρωσε. 

Η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να γίνει το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα). Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να συνεδριάσει ξανά σήμερα, Παρασκευή, κάτι που δίνει το περιθώριο τουλάχιστον μίας ακόμη ημέρας στους Δημοκρατικούς, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα ικανοποιεί τις δύο πλευρές. 

Η αναβολή της ψηφοφορίας είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την Πελόζι, που θεωρεί τον εαυτό της εξπέρ στις διαπραγματεύσεις, ενώ νωρίτερα επέμεινε ότι οι Δημοκρατικοί είναι «σε τροχιά για να κερδίσουν» την ψηφοφορία, σημειώνει ο Guardian. «Αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι», είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, αναφερόμενη στην τελική, χαοτική, ευθεία πριν από τη συμφωνία. Όμως, απέτυχε να αποσαφηνίσει εγκαίρως τις αντικρουόμενες υποσχέσεις που έχουν δοθεί σε προοδευτικούς και μετριοπαθείς, ώστε να γίνει η ψηφοφορία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ