Η Πελόζι ανέβαλε την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο υποδομών του Μπάιντεν, λόγω κόντρας στους Δημοκρατικούς

Η Πελόζι ανέβαλε την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο υποδομών του Μπάιντεν, λόγω κόντρας στους Δημοκρατικούς Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Η Νάνσι Πελόζι ανέβαλε την προγραμματισμένη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που προβλέπει επενδύσεις ύψους 1 τρισ. δολαρίων για υποδομές, λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Δημοκρατικούς. 

Η απόφαση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ήρθε έπειτα από φρενήρεις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, που συνεχίστηκαν έως αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα). 

Ο Τζο Μπάιντεν και η Νάνσι Πελόζι το τελευταίο διάστημα πασχίζουν να γεφυρώσουν τις διαφορές ανάμεσα στους προοδευτικούς του κόμματος- οι οποίοι θέλουν μαζί με τις επενδύσεις για τις υποδομές και ένα νομοσχέδιο ύψους 3,5 τρις. δολαρίων για την κοινωνική πολιτική- ενώ οι μετριοπαθείς θέλουν ένα μικρότερο πακέτο. 

Κάποιοι προοδευτικοί έχουν δεσμευτεί να καταψηφίσουν τις επενδύσεις για τις υποδομές, οργισμένοι που το κόμμα δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία για το συνοδευτικό νομοσχέδιο σχετικά με τη χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Έγινε μεγάλη πρόοδος αυτή την εβδομάδα και είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία συμφωνία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, μετά την ανακοίνωση ότι η ψηφοφορία αναβλήθηκε. «Όμως, δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο, οπότε χρειαζόμαστε επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά», συμπλήρωσε. 

Η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να γίνει το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα). Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να συνεδριάσει ξανά σήμερα, Παρασκευή, κάτι που δίνει το περιθώριο τουλάχιστον μίας ακόμη ημέρας στους Δημοκρατικούς, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία η οποία θα ικανοποιεί τις δύο πλευρές. 

Η αναβολή της ψηφοφορίας είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την Πελόζι, που θεωρεί τον εαυτό της εξπέρ στις διαπραγματεύσεις, ενώ νωρίτερα επέμεινε ότι οι Δημοκρατικοί είναι «σε τροχιά για να κερδίσουν» την ψηφοφορία, σημειώνει ο Guardian. «Αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι», είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, αναφερόμενη στην τελική, χαοτική, ευθεία πριν από τη συμφωνία. Όμως, απέτυχε να αποσαφηνίσει εγκαίρως τις αντικρουόμενες υποσχέσεις που έχουν δοθεί σε προοδευτικούς και μετριοπαθείς, ώστε να γίνει η ψηφοφορία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM