Η Ολλανδία αποφυλάκισε δυο Ουκρανούς για να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας

Η Ολλανδία αποφυλάκισε δυο Ουκρανούς για να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA/SASCHA STEINBACH
0

Η κράτηση στην Ολλανδία δύο Ουκρανών, που θεωρούνται ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων, ανεστάλη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της έκκλησης της κυβέρνησης προς τους πολίτες να υπερασπιστούν τη χώρα.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 27 ετών, με καταγωγή από το Λουτσκ (βορειοδυτική Ουκρανία), βαρύνονται με υποψίες ότι βοήθησαν 11 Αλβανούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν με πλοίο στην Αγγλία, έγινε σήμερα γνωστό από την εισαγγελία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κράτησή τους ανεστάλη λόγω της «εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, της έκκλησης που απηύθυνε η ουκρανική κυβέρνηση στους κατοίκους της για να υπερασπιστούν τη χώρα τους», της επιθυμίας των κατηγορουμένων να ανταποκριθούν σε αυτήν την έκκληση και του συμφέροντός τους να βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους, εξήγησε το δικαστήριο.

Αυτές οι συνθήκες είναι «έκτακτες» και «σοβαρές», σύμφωνα με το δικαστήριο του Ζίλαντ και του δυτικού Μπράμπαντ, που εκτιμά πως το συμφέρον να αποφυλακιστούν οι δύο ύποπτοι «επικρατεί του κοινωνικού συμφέροντος να παραμείνουν προφυλακισμένοι».

«Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν στην Ολλανδία», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου στο AFP.

Η αναστολή δεν είναι περιορισμένη χρονικά, διευκρίνισε η ίδια και οι ύποπτοι δεν θα πρέπει να παραστούν στη δίκη τους. Όμως, οι προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή τους έχουν αποσαφηνιστεί: «Εάν καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης, θα πρέπει εν τέλει να εκτίσουν αυτήν την ποινή», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ