Η ντίβα που πέρασε την «κόκκινη γραμμή» στο Ιράν

Η ντίβα που πέρασε την «κόκκινη γραμμή» στο Ιράν Facebook Twitter
4

Μια μεγάλη ιρανή ντίβα, η 63χρονη Googoosh, πέρασε την «κόκκινη γραμμή» του ισλαμιστικού καθεστώτος στη χώρα της, δημοσιεύοντας με την ευκαιρία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, στο Διαδίκτυο το βίντεο για το νέο της τραγούδι, Behesht («παράδεισος" στα περσικά), το οποίο απεικονίζει την αγάπη ενός λεσβιακού ζευγαριού.

Στη σελίδα της στο Facebook που ακολουθείται από 1,5 εκατομμύριο friends, η Googoosh, έγραψε την Παρασκευή: «Αυτό είναι το δώρο μου για εσάς. Με την ελπίδα να έρθουν ημέρες γεμάτες αγάπη-για όλους».

Σε αυτό το βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στην Ευρώπη, η ιρανή ντίβα ακούγεται να τραγουδά: "Φοβάμαι αυτό το συναίσθημα μεταξύ μας (...) / Το τέλος αυτής της διαδρομής είναι άγνωστο». Μια νεαρή και ένα ζευγάρι χέρια πρωταγωνιστούν μέχρι το τέλος του κλιπ, οπότε αποκαλύπτεται ότι αυτό το ζευγάρι χέρια ανήκουν στη σύντροφο της κοπέλας.

Η δημοσίευση αυτού του βίντεο, προκάλεσε αντικρουόμενες αντιδράσεις ανάμεσα στους θαυμαστές της Googoosh. «Δεν θα πρέπει να γίνεται προπαγάνδα για αυτή την πικρή αλήθεια [ομοφυλοφιλία] . Ποτέ δεν θα επέτρεπα στο παιδί μου να δεί το βίντεο κλιπ", γράφει χρήστης στη σελίδα της τραγουδίστριας, σύμφωνα με την Le Monde.

Πάντως, αν και κάποιοι χρήστες έδειξαν εχθρότητα προς την τραγουδίστρια, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν στην κίνηση της στα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Η Googoosh, είχε τιμηθεί τη δεκαετία του ’70 με βραβείο στο Σαν Ρέμο και στις Κάννες, εκπροσωπώντας την όψη ενός σύγχρονου Ιράν, επί Σάχη.  Η ισλαμική επανάσταση την βρήκε στις ΗΠΑ αλλά αποφάσισε να γυρίσει στη χώρα της. Όπως λέει, θέλει ένα Ιράν δημοκρατικό και ελεύθερο και θα ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτό. «Όμως δεν έχω ούτε τη δύναμη, ούτε τις γνώσεις για να φέρω  την αλλαγή».  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
μην είσαι και τόσο σίγουρος - πες του Άνθιμου ότι στο Ιράν το δημόσιο πληρώνει εξ' ολοκλήρου την εγχείρηση αλλαγής φύλου και δες τον να παθαίνει έμφραγμα (όπως και όλοι οι ισλαμοφοβικοί...)
οι δύο κομπλεξικοί που πάτησαν όχι παρακαλούνται να την σαμποτάρουν την Googoosh σταματώντας να αγοράζουν τους δίσκους της (α, και να κρατήσουν και την αναπνοή τους...)