Η ντίβα που πέρασε την «κόκκινη γραμμή» στο Ιράν

Η ντίβα που πέρασε την «κόκκινη γραμμή» στο Ιράν Facebook Twitter
4

Μια μεγάλη ιρανή ντίβα, η 63χρονη Googoosh, πέρασε την «κόκκινη γραμμή» του ισλαμιστικού καθεστώτος στη χώρα της, δημοσιεύοντας με την ευκαιρία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, στο Διαδίκτυο το βίντεο για το νέο της τραγούδι, Behesht («παράδεισος" στα περσικά), το οποίο απεικονίζει την αγάπη ενός λεσβιακού ζευγαριού.

Στη σελίδα της στο Facebook που ακολουθείται από 1,5 εκατομμύριο friends, η Googoosh, έγραψε την Παρασκευή: «Αυτό είναι το δώρο μου για εσάς. Με την ελπίδα να έρθουν ημέρες γεμάτες αγάπη-για όλους».

Σε αυτό το βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στην Ευρώπη, η ιρανή ντίβα ακούγεται να τραγουδά: "Φοβάμαι αυτό το συναίσθημα μεταξύ μας (...) / Το τέλος αυτής της διαδρομής είναι άγνωστο». Μια νεαρή και ένα ζευγάρι χέρια πρωταγωνιστούν μέχρι το τέλος του κλιπ, οπότε αποκαλύπτεται ότι αυτό το ζευγάρι χέρια ανήκουν στη σύντροφο της κοπέλας.

Η δημοσίευση αυτού του βίντεο, προκάλεσε αντικρουόμενες αντιδράσεις ανάμεσα στους θαυμαστές της Googoosh. «Δεν θα πρέπει να γίνεται προπαγάνδα για αυτή την πικρή αλήθεια [ομοφυλοφιλία] . Ποτέ δεν θα επέτρεπα στο παιδί μου να δεί το βίντεο κλιπ", γράφει χρήστης στη σελίδα της τραγουδίστριας, σύμφωνα με την Le Monde.

Πάντως, αν και κάποιοι χρήστες έδειξαν εχθρότητα προς την τραγουδίστρια, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν στην κίνηση της στα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Η Googoosh, είχε τιμηθεί τη δεκαετία του ’70 με βραβείο στο Σαν Ρέμο και στις Κάννες, εκπροσωπώντας την όψη ενός σύγχρονου Ιράν, επί Σάχη.  Η ισλαμική επανάσταση την βρήκε στις ΗΠΑ αλλά αποφάσισε να γυρίσει στη χώρα της. Όπως λέει, θέλει ένα Ιράν δημοκρατικό και ελεύθερο και θα ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτό. «Όμως δεν έχω ούτε τη δύναμη, ούτε τις γνώσεις για να φέρω  την αλλαγή».  

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στην Ντόχα: Ο Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη από το Κατάρ 20 μέρες μετά

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στο Κατάρ σκότωσε ακούσια έναν στρατιώτη του Κατάρ», αναφέρει ο Λευκός Οίκος
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν έκοψαν τις οπτικές ίνες σε πολλές επαρχίες για να αποτρέψουν «ανηθικότητες»

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη χώρα συχνά δρομολογούνται μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες οπτικές ίνες - Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνδέσεις στο διαδίκτυο ήταν εξαιρετικά αργές ή διακεκομμένες
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η προεδρία αύξησε την καθαρή περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

Η οικονομική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, ενώ εκτιμάται πως θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο καθώς προχωρά η θητεία του
LIFO NEWSROOM
Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Διεθνή / Ο δημιουργός της σειράς «The Morning Show», Mark Duplass, απαντά στις αντιδράσεις για το πρότζεκτ με τρανς άτομα

Το έργο, το οποίο ανακοινώθηκε την Τετάρτη, έχει ως στόχο να δώσει βήμα σε τρανς κινηματογραφιστές, χρηματοδοτώντας πλήρως μια παραγωγή με πολύ μικρό προϋπολογισμό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Ο Τάιλερ Ρόμπινσον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον στο εδώλιο με τους εισαγγελείς να ζητούν τη θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τον 22χρονο άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
LIFO NEWSROOM
Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Διεθνή / Ο Αντόνιο Κόστα επιδιώκει να παρακάμψει το βέτο του Όρμπαν για την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι κανόνες των Βρυξελλών που απαιτούν από τα 27 κράτη μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με τις νέες προσχωρήσεις θα εξεταστούν προσεκτικά στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
μην είσαι και τόσο σίγουρος - πες του Άνθιμου ότι στο Ιράν το δημόσιο πληρώνει εξ' ολοκλήρου την εγχείρηση αλλαγής φύλου και δες τον να παθαίνει έμφραγμα (όπως και όλοι οι ισλαμοφοβικοί...)
οι δύο κομπλεξικοί που πάτησαν όχι παρακαλούνται να την σαμποτάρουν την Googoosh σταματώντας να αγοράζουν τους δίσκους της (α, και να κρατήσουν και την αναπνοή τους...)