Η Μόσχα απέλασε 500.000 Ουκρανούς στη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο

Η Μόσχα απέλασε 500.000 Ουκρανούς στη Ρωσία, σύμφωνα με Ουρανό αξιωματούχο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Μόσχα απέλασε 500.000 ανθρώπους από την Ουκρανία στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ηγετικό μέλος του oυκρανικού κοινοβουλίου.

«Μισό εκατομμύριο Ουκρανοί πολίτες απελάθηκαν από την Ουκρανία στη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς συμφωνία από την πλευρά τους», δήλωσε ο Mykyta Poturayev, επικεφαλής της ανθρωπιστικής επιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δυνατότητα» να έρθει σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους και κάλεσε τον Ερυθρό Σταυρό να παρέμβει.

Ο Poturayev σημείωσε ακόμα ότι ανησυχεί για την τύχη αυτών των Ουκρανών.

«Γνωρίζουμε για τα λεγόμενα "στρατόπεδα φιλτραρίσματος" για Ουκρανούς πολίτες. Αυτή είναι μία από τις πιθανές κατευθύνσεις της δραστηριότητας του Ερυθρού Σταυρού, τουλάχιστον για να βρεθούν αυτοί οι απελαθέντες και να καταλάβουμε τι (συμβαίνει) με αυτούς στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είπε.

Η Alexandra Boivin, από τον Ερυθρό Σταυρό, είπε ότι η οργάνωσή είναι σε συζητήσεις με τις ρωσικές αρχές σχετικά με τις δυνατότητες να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

«Το ερώτημα σχετικά με το αν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι άνθρωποι εκτοπίστηκαν βίαια, είναι ένα ερώτημα στο οποίο δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή αλλά είναι σίγουρα ένα θέμα ανησυχίας» σημείωσε η ίδια.

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ