Η Μισέλ Ομπάμα δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία Τραμπ

Η Μισέλ Ομπάμα δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία Τραμπ Facebook Twitter
Μισέλ Ομπάμα / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Η Μισέλ Ομπάμα θα απουσιάσει από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που δεν θα παραστεί σε τελέτη όπου παρίστανται οι πρώην ηγέτες των ΗΠΑ και οι σύζυγοί τους.

Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον θα δώσουν το παρών στην ορκωμοσία Τραμπ, ενώ η Λόρα Μπους και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα ακολουθήσουν τους συζύγους τους στην τελετή  της 20ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, δήλωσαν οι εκπρόσωποι.

«Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει επιβεβαιωθεί ότι θα παραστεί στην 60ή τελετή ορκωμοσίας. Η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα δεν θα παραστεί στην επικείμενη ορκωμοσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα που κοινοποιήθηκε στο Associated Press. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση για τον λόγο που η Μισέλ Ομπάμα παραλείπει την ορκωμοσία του Τραμπ. 

Η Μισέλ Ομπάμα δεν παρέστη επίσης στην κηδεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα. Οι πρώην Αμερικανοί πρόεδροι Τραμπ, Ομπάμα, Μπους και Κλίντον, καθώς και οι σύζυγοί τους έδωσαν το παρών - εκτός από εκείνη.

Ο Μπιλ Κλίντον θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ, επιβεβαίωσε στο Associated Press άτομο που γνωρίζει το πρόγραμμα του πρώην προέδρου. Η Χίλαρι Κλίντον θα παραστεί επίσης, δήλωσε εκπρόσωπός της.

Η Μισέλ Ομπάμα στήριξε σθεναρά για την υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές εκλογές, Κάμαλα Χάρις, εκφωνώντας μια συγκινητική ομιλία στο Μίσιγκαν, κατά την οποία κάλεσε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους «να βγουν από το σύννεφο στο οποίο βρίσκονται» ενώ προειδοποίησε για την υποχώρηση των δικαιωμάτων των γυναικών. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM