Η «μαϊμού που έβγαλε selfie» απειλείται με εξαφάνιση λόγω κυνηγιού για το κρέας της

Η «μαϊμού που έβγαλε selfie» απειλείται με εξαφάνιση λόγω κυνηγιού για το κρέας της Facebook Twitter
Μία από τις selfie φωτογραφίες του μακάκου, στο νησί Sulawesi της Ινδονησίας.
0

Ο μαυροκέφαλος μακάκος έμεινε στην ιστορία όταν μία μαϊμού του είδους, ο Ναρούτο, έβγαλε selfie, με τη μηχανή ενός επαγγελματία φωτογράφου το 2011, ενώ ακολούθησε δικαστική μάχη για τα πνευματικά δικαιώματα. Σήμερα, το διάσημο είδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην Ινδονησία, καθώς απειλείται με εξαφάνιση.

Αν και περίπου 2.000 μαϊμούδες του είδους παραμένουν προστατευμένες σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στη χώρα, οι μακάκοι απειλούνται σοβαρά με εξαφάνιση εξαιτίας του εκτεταμένου κυνηγιού για το κρέας τους, σύμφωνα με μία νέα έκθεση.

Όπως αναφέρει το Seeker.com, οι αρχές και οι ακτιβιστές στο νησί Sulawesi προσπαθούν να πείσουν τους ντόπιους να σταματήσουν την κατανάλωση του κρέατος των μακάκων, που περιλαμβάνεται στη διατροφή της κοινότητας ιθαγενών. «Μου αρέσει η γεύση, είναι πικάντικο και μοιάζει με το κρέας αγριογούρουνου ή σκυλιού», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η 32χρονη Nita, μέλος της εθνοτικής ομάδας των Minahasan -μία κυρίως χριστιανική κοινότητα σε μία μουσουλμανική χώρα.

Ο πληθυσμός των μακάκων στο φυσικό τους περιβάλλον στο Sulawesi έχει μειωθεί περισσότερο από 80% σε μόλις τέσσερις δεκαετίες -από περίπου 300 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο το 1980 σε μόλις 45 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο το 2011, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης κατατάσσει τη μαϊμού στα άκρως απειλούμενα είδη. Εκτός από το κυνήγι, οι μακάκοι αντιμετωπίζουν και την καταστροφή του φυσικού ενδιαιτήματος τους, από την επέκταση των οικισμών και γεωργικών εκτάσεων.

Οι ακτιβιστές έχουν στήσει περίπτερα σε τοπικές αγορές και προσπαθούν να ενημερώσουν ότι οι μακάκοι είναι είδος υπό προστασία, ενώ πινακίδες έχουν τοποθετηθεί σε δρόμους, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι αντιμετωπίζουν έως και πέντε χρόνια φυλακή αν κυνηγήσουν τις συγκεκριμένες μαϊμούδες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ