Η Κύπρος υπέγραψε τα συμβόλαια για έρευνες και γεωτρήσεις με Eni και Total

Η Κύπρος υπέγραψε τα συμβόλαια για έρευνες και γεωτρήσεις με Eni και Total Facebook Twitter
EPA/STR (Φωτογραφία αρχείου)
1

Υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιρειών Total και Eni τα συμβόλαια για έρευνες και γεωτρήσεις στα τεμάχια 6 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ. Για το τεμάχιο 6 υπέγραψε τα συμβόλαια η κοινοπραξία Total και Eni και για το τεμάχιο 8 η εταιρεία ΕΝΙ.

Ο κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένοντας προσηλωμένη στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, «συνεχίζει με αμείωτη ένταση να υλοποιεί τους σχεδιασμούς της για διεξοδική εξερεύνηση και αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της».


Τόνισε ότι η συνεχιζόμενη δέσμευση των εταιρειών στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει παγκόσμια η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρέχει αισιοδοξία για τις προοπτικές που διανοίγονται.


Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΝΙ για τη Νότια Ευρώπη, Κάρλο Βίτο Ρούσο, δήλωσε ότι «ο μόνος τρόπος να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι με την έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων, κάτι το οποίο θα πράξει η εταιρεία το συντομότερο δυνατό».


Η αντιπρόεδρος ερευνών της Total για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, Ελεονόρ Ρόουλεϊ, δήλωσε ότι η κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 6, εντός του 2018. Αναφερόμενη στο τεμάχιο 11, στο οποίο η εταιρεία επιχειρεί ήδη, είπε ότι θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση εντός των δύο πρώτων εβδομάδων Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM
Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Διεθνή / Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Η ιστορία των Ματσό Πίρο, μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον πλανήτη, που ζει βαθιά στον Αμαζόνιο του Περού και απειλείται από την παράνομη υλοτομία, τις ασθένειες και την εισβολή του σύγχρονου κόσμου
LIFO NEWSROOM
Νέες οδηγίες Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Συνιστά περισσότερα κορεσμένα λίπη σε σχολεία και στρατό

Διεθνή / Νέες οδηγίες Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Συνιστά περισσότερα κορεσμένα λίπη σε σχολεία και στρατό

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, προωθεί νέες διατροφικές οδηγίες που ενθαρρύνουν την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, ανατρέποντας δεκαετίες επιστημονικών συστάσεων και προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς
LIFO NEWSROOM