Η κυβέρνηση της Μελόνι δέχθηκε να προσεγγίσει σε λιμάνι πλοίο ΜΚΟ με 179 μετανάστες

Η κυβέρνηση της Μελόνι δέχθηκε να προσεγγίσει σε λιμάνι πλοίο ΜΚΟ με 179 μετανάστες Facebook Twitter
0

Η ιταλική κυβέρνηση επέτρεψε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κατάνιας το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης SOS Humanity, στο οποίο βρίσκονται 179 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι το πλοίο Humanity 1 κατευθυνόταν προς την Κατάνια. Μετά την άφιξή του σε αυτό το λιμάνι της Σικελίας, ήταν προγραμματισμένο να ανέβουν στο πλοίο γιατροί προκειμένου να εξετάσουν τους 179 μετανάστες που διέσωσε η οργάνωση στη Μεσόγειο. 

«Θα μπορέσει να παραμείνει στα χωρικά μας ύδατα όσο θα είναι απαραίτητο για να εξετάσουμε όλα τα επείγοντα περιστατικά πάνω σ' αυτό. Θα δεχθούμε όλους όσοι είναι για παράδειγμα ανήλικοι ή, σύμφωνα μ' αυτά που μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης, είναι έγκυες γυναίκες ή με μικρά παιδιά, ανθρώπους που έχουν πυρετό», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών. 

Όμως, συμπλήρωσε, «όσοι δεν εκπληρώνουν αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να οδηγηθούν από το πλοίο έξω από τα χωρικά μας ύδατα».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, δήλωσε ότι στο Humanity 1 φέρεται να επιβαίνουν περισσότεροι από 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

«Δεν θα αμελήσουμε τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις μας... όμως θέλουμε να επιμείνουμε και στα καθήκοντα των κρατών, υπό τις σημαίες των οποίων βρίσκονται τα πλοία», δήλωσε. 

Οι μετανάστες που είναι στο πλοίο κοιμούνται στο κατάστρωμα, δήλωσε η Πέτρα Κρίσοκ εκπρόσωπος της οργάνωσης, η οποία προειδοποίησε για πιθανή τρικυμία, λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Πάνω από το ένα τέταρτο των διασωθέντες έχουν συμπτώματα γρίπης, επεσήμανε η ίδια. 

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες, που διασώθηκαν, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω σε πλοία οργανώσεων. Από αυτούς 234 είναι στο Ocean Viking της SOS Mediterranee- η οποία επιχειρεί σε σύμπραξη με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού- και 572 στο Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Επίσης, στο Rise Above της οργάνωσης Lifeline βρίσκονται 94 διασωθέντες μετανάστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε πολυτελή σουίτα του νοσοκομείου

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε πολυτελή σουίτα του νοσοκομείου

Η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου νοσηλεύεται σε ένα από τα 108 «κανονικά» δωμάτια του ιδιωτικού νοσοκομείου - Την επισκέφθηκε υποβασταζόμενη η αδελφή της Ειρήνη
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κέιτ Μίντλετον: Θα απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος τίτλους ευγενείας στους γονείς της;

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Θα απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος τίτλους ευγενείας στους γονείς της;

Σε παμπ το Σάββατο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την μητέρα της Κέιτ Μίντλετον - Η Κάρολ Μίντλετον είναι η μητρική φιγούρα για τον διάδοχο του θρόνου, που έχασε την μητέρα του σε ηλικία 15 ετών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ