Η κληρονόμος της Huawei κατηγορεί τον Καναδά για παράνομη συνεργασία με το FBI

Η κληρονόμος της Huawei κατηγορεί τον Καναδά για παράνομη συνεργασία με το FBI Facebook Twitter
Η κληρονόμος της Huawei κατηγορεί τον Καναδά για παράνομη συνεργασία με το FBI (EPA)
0

Η κληρονόμος και οικονομική διευθύντρια της Huawei, Μενγκ Ούανγκζου κατηγορεί την αστυνομία του Καναδά για παράνομη δραστηριότητα σε βάρος της, σε συνεργασία με το FBI. 

H Oύανγκζου κατηγορεί τις αρχές του Καναδά ότι μοιράστηκαν παρανόμως με τις αμερικανικές αρχές δεδομένα από το κινητό της τηλέφωνο. Η ίδια συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 στο Βανκούβερ, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ για συνεργασία με το Ιράν με στόχο να παρακαμφθούν οι αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με τους δικηγόρους της.

Οι συνήγοροί της προσπαθούν τώρα να αποδείξουν ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα της πελάτισσάς τους, σκοπεύοντας να ασκήσουν πίεση στις καναδικές αρχές ώστε να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν χθες, οι καναδικές αρχές διεξήγαγαν «μυστική έρευνα» εναντίον της Μενγκ για λογαριασμό του FBI.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Μενγκ ότι βοήθησε το Ιράν να παραβιάσει τις οικονομικές κυρώσεις που του έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον και ότι είπε ψέματα στις αμερικανικές τραπεζικές αρχές. Τις κατηγορίες αυτές απορρίπτουν οι δικηγόροι της Μενγκ. Οι Καναδοί εισαγγελείς, σε γραπτές τους δηλώσεις προς το δικαστήριο, επεσήμαναν ότι οι καναδικές αρχές απλώς ακολούθησαν την κανονική διαδικασία.

Εννέα ημέρα μετά τη σύλληψη της Μενγκ οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν έναν Καναδό πρώην διπλωμάτη και ένα επιχειρηματία, μία κίνηση την οποία η Οτάβα χαρακτήρισε αντίποινα. Επίσης η Κίνα καταδίκασε σε θάνατο δύο άλλους Καναδούς που κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM