Η κλιματική αλλαγή αποκαλύπτει τα μακάβρια μυστικά της Λίμνης Μιντ: Τα νερά υποχωρούν και αποκαλύπτονται νεκροί

Η κλιματική αλλαγή αποκαλύπτει τα μακάβρια μυστικά της Λίμνης Μιντ: Τα νερά υποχωρούν και αποκαλύπτονται νεκροί Facebook Twitter
0

Τα λείψανα ακόμη ενός ατόμου, του τέταρτου, εντοπίστηκαν στην αμερικανική Λίμνη Μιντ, καθώς η ξηρασία μειώνει τα επίπεδα του νερού, αποκαλύπτοντας τα «μυστικά» της. 

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε χθες, Σάββατο, και συλλέχθηκαν από το σημείο και αναλύονται από ιατροδικαστικό γραφείο. Η ταυτότητα του νεκρού αλλά και η αιτία του θανάτου παραμένουν άγνωστα. 

«Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν και έστησαν μια περίμετρο για να ανασύρουν τα λείψανα με την υποστήριξη της ομάδας κατάδυσης του μητροπολιτικού αστυνομικού τμήματος του Λας Βέγκας. Η έρευνα συνεχίζεται» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου.

Τον Μάιο, ψαράδες εντόπισαν ένα βαρέλι που περιείχε τα λείψανα ενός άνδρα που είχε πυροβοληθεί μεταξύ των μέσων της δεκαετίας του 1970 και των αρχών της δεκαετίας του 1980. Κάποιοι υπέθεσαν ότι μπορεί να ήταν χτύπημα της μαφίας. Μια εβδομάδα αργότερα, δύο αδελφές, που έκαναν κωπηλασία, βρήκαν έναν σκελετό στην αμμουδιά.

Τα επίπεδα νερού στη Λίμνη είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων 80 ετών, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για τρανή απόδειξη της κλιματικής αλλαγής. Εκφράζονται, δε, φόβοι για τα αποθέματα που εξυπηρετούν 25 εκατομμύρια πολίτες

Η ξηρασία έχει στεγνώσει τους παραποτάμους, απειλεί τη βασική παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής και έχει πλήξει τον τουρισμό σε αυτό που αποτελεί δημοφιλή τόπο αναψυχής. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM