«Η Κίνα είπε ψέματα για τον κορωνοϊό» - Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στηρίζει την μήνυση του Μιζούρι

«Η Κίνα είπε ψέματα για τον κορωνοϊό» - Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στηρίζει την μήνυση του Μιζούρι Facebook Twitter
1

Με ένα «πανηγυρικό» tweet, o Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, υποδέχθηκε την είδηση πως το Μιζούρι μήνυσε την κινεζική κυβέρνηση και άλλους κορυφαίους θεσμούς για το ρόλο που διαδραμάτισαν στην πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στην πολιτεία των ΗΠΑ.

Στη μήνυσή του το Μιζούρι κατηγορεί την Κίνα για απόκρυψη πληροφοριών, αποσιώπηση καταγγελιών και ελλειπή δράση για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Eric Schmitt ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα. «Σήμερα κατέθεσα αγωγή εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης για να ζητήσω αποζημίωση για την καταστροφική απώλεια ζωών και τα οικονομικά δεινά που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ως αποτέλεσμα της πανδημίας # COVID19. Είπαν ψέματα στον κόσμο και πρέπει να θεωρηθούν υπόλογοι», ανέφερε ο Schmitt στο Twitter την Τρίτη.

«Τεράστια νέα. Δεδομένων των ψεμάτων και της παραπληροφόρησης από την Κίνα αυτή την περίοδο, αυτή είναι η κατάλληλη κίνηση. Πολλές ζωές και θέσεις εργασίας δεν θα είχαν χαθεί», έγραψε ο γιος του αμερικανού προέδρου.

Η μήνυση στην Κίνα, είναι η πρώτη του είδους της και ισχυρίζεται ότι «οι κινεζικές αρχές εξαπάτησαν το κοινό, κατέστειλαν κρίσιμες πληροφορίες, αρνήθηκαν τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο ενόψει αυξανόμενων αποδεικτικών στοιχείων, κατέστρεψαν στοιχεία από ιατρική έρευνα, επέτρεψαν την έκθεση εκατομμυρίων ανθρώπων στον ιό, και πως συσσώρευσαν  ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό - προκαλώντας έτσι μια παγκόσμια πανδημία που ήταν περιττή και αποτρέψιμη».


Νομικοί εκτιμούν ότι η αγωγή αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη, αλλά η κίνηση αυτή αναμένεται να διαταράξει περισσότερο την διπλωματική κρίση και θα θεωρηθεί υψηλού συμβολισμού κίνηση που ίσως φέρει ντόμινο νέων μηνύσεων.

Στα έγγραφα της μήνυσης αναφέρεται ότι ενώ η κινεζική ιατρική κοινότητα είχε ενδείξεις μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν ενημερώθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά το πρώτο  ξέσπασμα. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι Κινέζοι ηγέτες έκαναν ελάχιστα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, επιτρέποντας ακόμη σε χιλιάδες ανθρώπους να ταξιδέψουν εντός και εκτός της Γουχάν.



Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Nullum crimen nulla poena sine lege = ρωμαϊκό δίκαιοEquity will not suffer a wrong to be without a remedy (maxim of equity) = αγγλοσαξωνικό δίκαιοΠως γίνεται να εναγάγεις ένα κράτος; Μα όπως έκανε και η Ελλάδα για τη Γερμανία για τις σφαγές του Διστόμου στην Ιταλία. Το αγώγιμο δικαίωμα μπορεί να φέρει αποζημίωση. Η αποζημίωση, αν δεν καταβληθεί οικειοθελώς, γεννά μια διαδικασία εκτέλεσης.Εκτέλεση σε περιουσιακά στοιχεία της χώρας κατά της οποίας υπάρχει η απόφαση. Τραπεζικοί λογαριασμοί, συμψηφισμός χρέους. Υπάρχουν τρόποι...