Η καταλανική κρίση προκαλεί τριβές στο εσωτερικό των Φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο

Η καταλανική κρίση προκαλεί τριβές στο εσωτερικό των Φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο Facebook Twitter
0

Η καταλανική κρίση προκαλεί τριβές στο εσωτερικό της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρό της Γκι Φερχόφστατ να καταβάλλει προσπάθειες για τη διατήρηση της συνοχής της καθώς πολλοί ευρωβουλευτές της υποστηρίζουν το εγχείρημα της απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία.


Κατά την ιστοσελίδα Politico, ενδεχόμενη αποτυχία των προσπαθειών του Φερχόφστατ να επιτύχει ενότητα στο εσωτερικό του κόμματος, ίσως σημάνει και την διάλυση της ομάδας, 4ης μεγαλύτερης στο Ευρωκοινοβούλιο, και τη μη εμφάνισή της μετά τις Ευρωεκλογές του 2019.


Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εξάλλου χθες στις Βρυξέλλες υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας και κατά τη στάσης που τηρεί η ΕΕ στην κρίση, απαιτώντας της απελευθέρωση των «πολιτικών κρατούμενων».

Ο Πουτζντεμόν δεν εμφανίστηκε στη διαδήλωση, στην οποία έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, Ευρωβουλευτές και μέλη της αυτοεξόριστης πρώην καταλανικής κυβέρνησης. «Η δημοκρατία στην Ισπανία δεν είναι απλά ασθενής, αλλά πρακτικά νεκρή», δήλωσε ο Ζοσέ Μαρία Τερικάμπρας , Ισπανός Ευρωβουλευτής, που στηρίζει το καταλανικό αίτημα για ανεξαρτησία και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι είναι τρομερό που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν αντιλαμβάνονται ότι, όταν κάποιος επιτίθεται κατά της δημοκρατίας, δεν μπορείς να τον χειροκροτάς» δήλωσε ο ευρωβουλευτής στους συγκεντρωμένους κατηγορώντας τον Ραχόι ότι κινείται εκτός του πλαισίου του νόμου».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες των φυλακισμένων πολιτικών και φώναζαν «ντροπή» κατά της ΕΕ που δεν έτεινε χείρα βοηθείας στην Καταλονία. «Η ΕΕ δημιουργήθηκε για να μην βιώσουμε την επιστροφή της δικτατορίας και του φασισμού στην Ευρώπη», δήλωσε ο αποπεμφθείς Υπουργός Υγείας της Καταλωνίας Αντονι Κομιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM