Η Καρίν Ζαν-Πιερ νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου- Η πρώτη μαύρη και ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ στη θέση

Η Καρίν Ζαν-Πιερ νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου- Η πρώτη μαύρη και ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ στη θέση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Καρίν Ζαν- Πιερ θα γίνει η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, με την αποχώρηση της Τζεν Ψάκι από τη θέση την επόμενη εβδομάδα. 

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η Ζαν- Πιερ, που έως τώρα ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος, θα διαδεχθεί την ελληνικής καταγωγής Ψάκι, που αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο στις 13 Μαΐου. Έτσι, θα γίνει η πρώτη μαύρη και ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ που αναλαμβάνει αυτό το πόστο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η Καρίν Ζαν-Πιερ έχει την «εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που απαιτεί αυτή η δύσκολη δουλειά», ενώ σημείωσε πως ο ίδιος και η σύζυγός του «τη γνωρίζουμε και τη σεβόμαστε εδώ και πολύ καιρό και είναι μια ισχυρή φωνή που μιλά μέρους μου και αυτής της διοίκησης». 

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Τζεν Ψάκι γιατί ανέβασε τον πήχη, όπως και γιατί μιλούσε «ευθέως και ειλικρινά» στον αμερικανικό λαό, «διατηρώντας το χιούμορ της» ενώ το έκανε. 

Η Καρίν Ζαν-Πιερ ήταν σύμβουλος της προεκλογικής καμπάνιας του σημερινού προέδρου και επικεφαλής του επιτελείου της Κάμαλα Χάρις, ενώ είναι στην ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου από τη στιγμή που ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν. Με τη σύντροφό της, Σούζαν Μάλβο- δημοσιογράφο του CNN- έχουν αποκτήσει μία κόρη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM