Η Καλιφόρνια απαγόρευσε την αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς συναίνεση

Η Καλιφόρνια απαγόρευσε την αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς συναίνεση Facebook Twitter
0

Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει το λεγόμενο «stealthing», την αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς συναίνεση. 

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ, υπέγραψε τον νέο νόμο, που τροποποιεί τον ορισμό της σεξουαλικής βιαιοπραγίας, καθιστά αστικό αδίκημα το stealthing και δίνει στα θύματα το δικαίωμα να μηνύσουν τους θύτες διεκδικώντας αποζημίωση. 

«Υιοθετώντας αυτό τον νόμο υπογραμμίζουμε τη σημασία της συγκατάθεσης», επεσήμανε το γραφείο του κυβερνήτη με ανάρτηση στο Twitter. 

«Είμαι υπερήφανη που η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη που το κάνει αυτό», δήλωσε η βουλευτής Κριστίνα Γκαρσία, η οποία προωθούσε το νομοσχέδιο που τον προηγούμενο μήνα εγκρίθηκε ομόφωνα από την πολιτειακή βουλή. Τόνισε όμως την ανάγκη να προχωρήσουν στην ίδια κίνηση και όλες οι άλλες πολιτείες, προκειμένου να γίνει σαφές ότι «το stealthing δεν είναι απλά ανήθικο, αλλά και παράνομο». 

Παρόμοια νομοσχέδια για το stealthing κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη και το Ουισκόνσιν, αλλά δεν εγκρίθηκαν. 

Η Γκαρσία δήλωσε ότι προσπαθούσε να περάσει αυτός ο νόμος από το 2017, όταν μελέτη του Yale χαρακτήρισε το stealthing «σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας και της αυτονομίας» και ανέφερε ότι είναι σε άνοδο οι περιπτώσεις που επηρεάζουν γυναίκες και ομοφυλόφιλους άνδρες. 

Το stealthing γενικά δεν καταγγέλλεται, επειδή έως τώρα ήταν λίγοι οι τρόποι για να αντιμετωπιστεί νομικά. Όμως, αποτελεί διαδεδομένο θέμα, σύμφωνα με έρευνες. 

Σε μελέτη που δημοσίευσε η Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη το 2019, το 12% των γυναικών ανέφεραν ότι έχουν πέσει θύμα stealthing. Σε άλλη μελέτη της ίδιας χρονιάς το 10% των ανδρών παραδέχθηκαν ότι αφαιρούν το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, χωρίς συγκατάθεση. 

Με πληροφορίες από NYT, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Διεθνή / Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου - Σε ποια εκδήλωση του καλοκαιριού υπάρχει πιθανότητα να παραβρεθεί;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM