Η Ιταλία δεν θα επιχορηγεί θιάσους και παραγωγές όπου παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά γυναίκες

Η Ιταλία δεν θα επιχορηγεί θιάσους και παραγωγές όπου παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά γυναίκες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/CESARE ABBATE
0

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας είπε ότι μπορεί να σταματήσουν οι κρατικές επιχορηγήσεις σε θιάσους και παραγωγές όπου σημειώθηκαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο, δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι κρατικές επιχορηγήσεις σε θιάσους και παραγωγές όπου σημειώθηκαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος γυναικών.

«Θεωρώ την προστασία των γυναικών απόλυτη προτεραιότητα και για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα κινητοποιηθώ με πολύ σοβαρό τρόπο», τόνισε στην επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων της ιταλικής βουλής και της γερουσίας.

«Είμαι διατεθειμένος να εξετάσω το ενδεχόμενο να σταματήσουμε την όποια επιχορήγηση του υπουργείου μας, σε εταιρίες και παραγωγές όπου σημειώθηκαν παρενοχλήσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ζήτημα πολιτισμού και παιδείας για όλους τους Ιταλούς».

Οι θέσεις του Ιταλού υπουργού παρουσιάστηκαν μετά από καταγγελίες του συνδέσμου Αmleta, στις οποίες αφιέρωσε σειρά άρθρων η εφημερίδα La Repubblica, με αντικείμενο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και εκβιασμούς σε βάρος των γυναικών, στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM