Η Ιταλία απαγορεύει την είσοδο στα λιμάνια της Σικελίας σε πλοία που μεταφέρουν μετανάστες

Η Ιταλία απαγορεύει την είσοδο στα λιμάνια της Σικελίας σε πλοία που μεταφέρουν μετανάστες Facebook Twitter
0

Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, από την ερχόμενη Δευτέρα θα απαγορεύεται η είσοδος στα λιμάνια της Σικελίας των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας για τη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που θα λάβει χώρα από τις 26 Μαίου στην Ταορμίνα.


Η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει μέχρι το πέρας των εργασιών των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη, στις 28 του μηνός.

Τα πλοία δηλαδή, τα οποία περισυλλέγουν και μεταφέρουν στην ξηρά πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν τον διάπλου της Μεσογείου, θα πρέπει να κατευθύνονται σε άλλα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας, πιθανότατα προς το Μπάρι, την Καλαβρία, την Σαρδηνία ή την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.


Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται ένα τέτοιο μέτρο, δεδομένων και του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων. Μέρος των σχολιαστών, όμως, τονίζει ότι η απόφαση αυτή υποδηλώνει μια αντιφατική συμπεριφορά, από την στιγμή που οι ισχυρότερες χώρες του πλανήτη δεν έχουν λάβει έως τώρα αποτελεσματικές αποφάσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού και τη «συντονισμένη διαχείριση της παγκοσμιοποίησης».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε πολυτελή σουίτα του νοσοκομείου

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε πολυτελή σουίτα του νοσοκομείου

Η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου νοσηλεύεται σε ένα από τα 108 «κανονικά» δωμάτια του ιδιωτικού νοσοκομείου - Την επισκέφθηκε υποβασταζόμενη η αδελφή της Ειρήνη
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κέιτ Μίντλετον: Θα απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος τίτλους ευγενείας στους γονείς της;

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Θα απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος τίτλους ευγενείας στους γονείς της;

Σε παμπ το Σάββατο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την μητέρα της Κέιτ Μίντλετον - Η Κάρολ Μίντλετον είναι η μητρική φιγούρα για τον διάδοχο του θρόνου, που έχασε την μητέρα του σε ηλικία 15 ετών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ