Η Gessica Notaro έχασε το μάτι της σε επίθεση με οξύ - τώρα θέλει να ακουστεί το μήνυμά της

0

Ήταν από τα κορίτσια που αγαπούσαν τους διαγωνισμούς ομορφιάς και την τηλεόραση. Είχε πάρει μέρος στα ιταλικά καλλιστεία και εργαζόταν ως μοντέλο. Ήταν πάντα χαμογελαστή, ποτέ θυμωμένη και σίγουρα όχι από τις κοπέλες που θα περίμενε κανείς να δει σε ενεργό ακτιβισμό και σκληρή ρητορική υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων. 

Η Gessica Notaro, σύμβολο εναντίον της βίας των γυναικών στην Ιταλία, ήταν αυτό το κορίτσι, μέχρι που έχασε το μάτι της σε επίθεση με οξύ τον Ιανουάριο του 2017. Της επιτέθηκε ο πρώην σύντροφός της και παρά το γεγονός ότι είχε ενημερώσει τις αρχές ότι την παρενοχλεί και της δημιουργεί προβλήματα, κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπ' όψιν τις καταγγελίες της. 

«Μην αφήνετε τις γυναίκες να πεθαίνουν, περιμένοντας πότε θα γίνει πιο αποτελεσματική η δικαιοσύνη. Θα συνεχίσω να μιλάω γι' αυτό που συνέβη σε 'μένα, για όλες εκείνες τις γυναίκες που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας για να πουν την ιστορία τους», είπε πρόσφατα, μιλώντας στο RAI1 η Notaro. 

Βέβαια, οι δικηγόροι του άντρα που της κατέστρεψε το πρόσωπο και έγινε αιτία να χάσει το μάτι της δεν βλέπουν πίσω απ' όλο αυτό μία γενναία γυναίκα, αλλά κάποιαν που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα που της εξασφαλίζουν οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση και η συμμετοχή της στο ιταλικό "Dancing with the Stars"

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ