Η Γερμανία θα ξεκινήσει έρευνα για τον ρατσισμό στα Σώματα Ασφαλείας

Η Γερμανία θα ξεκινήσει έρευνα για τον ρατσισμό στα Σώματα Ασφαλείας Facebook Twitter
0

Το Ινστιτούτο Εγκληματολογικής Έρευνας της Κάτω Σαξονίας (KfN) σχεδιάζει μια μεγάλης κλίμακας έρευνα για τις «δομές προκατάληψης» εντός της αστυνομίας, των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών εφαρμογής του νόμου.

«Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον διευθυντή του Ινστιτούτου Τόμας Μπλίζενερ, θέλουν να διερευνήσουν κατά πόσον είναι διαδεδομένες προκαταλήψεις εναντίον των μειονοτήτων και ακροδεξιάς απόκλισης αντιλήψεις εντός των αυτών των θεσμικών οργάνων εφαρμογής του νόμου - και πώς αυτές μπορούν να προληφθούν», αναφέρεται στο διάγραμμα του σχεδίου της έρευνας, γράφει το περιοδικό Der Spiegel.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συστηματοποιημένα επιστημονικά στοιχεία για την έκταση τέτοιου είδους προβληματικών αντιλήψεων στις Αρχές Ασφαλείας στη Γερμανία.

Πρόσφατα, υπήρξε μια ευρεία αντιπαράθεση σχετικά με τον ρατσισμό στην αστυνομία. «Μια έρευνα θα βοηθούσε την αντικειμενική συζήτηση. Εάν είναι δυνατόν, η έρευνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και στα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια και στην ομοσπονδιακή αστυνομία», είπε ο Μπλίζενερ.

Στην έρευνα θα συμμετάσχει η Γερμανική Αστυνομική Ακαδημία, ενώ και η Ένωση Υπαλλήλων Δίωξης Εγκλήματος (BDK) έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή της στην έρευνα.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια έρευνα είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με βάση τα γεγονότα και όχι με βάση το ένστικτο», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της BDK Ντιρκ Πέγκλοφ.

«Αυτό που λείπει ακόμα είναι η έγκριση των αρμόδιων υπουργείων», καταλήγει το Spiegel.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: Der Spiegel

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM