Η Γερμανία θα ξεκινήσει έρευνα για τον ρατσισμό στα Σώματα Ασφαλείας

Η Γερμανία θα ξεκινήσει έρευνα για τον ρατσισμό στα Σώματα Ασφαλείας Facebook Twitter
0

Το Ινστιτούτο Εγκληματολογικής Έρευνας της Κάτω Σαξονίας (KfN) σχεδιάζει μια μεγάλης κλίμακας έρευνα για τις «δομές προκατάληψης» εντός της αστυνομίας, των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών εφαρμογής του νόμου.

«Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον διευθυντή του Ινστιτούτου Τόμας Μπλίζενερ, θέλουν να διερευνήσουν κατά πόσον είναι διαδεδομένες προκαταλήψεις εναντίον των μειονοτήτων και ακροδεξιάς απόκλισης αντιλήψεις εντός των αυτών των θεσμικών οργάνων εφαρμογής του νόμου - και πώς αυτές μπορούν να προληφθούν», αναφέρεται στο διάγραμμα του σχεδίου της έρευνας, γράφει το περιοδικό Der Spiegel.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συστηματοποιημένα επιστημονικά στοιχεία για την έκταση τέτοιου είδους προβληματικών αντιλήψεων στις Αρχές Ασφαλείας στη Γερμανία.

Πρόσφατα, υπήρξε μια ευρεία αντιπαράθεση σχετικά με τον ρατσισμό στην αστυνομία. «Μια έρευνα θα βοηθούσε την αντικειμενική συζήτηση. Εάν είναι δυνατόν, η έρευνα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και στα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια και στην ομοσπονδιακή αστυνομία», είπε ο Μπλίζενερ.

Στην έρευνα θα συμμετάσχει η Γερμανική Αστυνομική Ακαδημία, ενώ και η Ένωση Υπαλλήλων Δίωξης Εγκλήματος (BDK) έχει επίσης εκφράσει την υποστήριξή της στην έρευνα.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια έρευνα είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με βάση τα γεγονότα και όχι με βάση το ένστικτο», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της BDK Ντιρκ Πέγκλοφ.

«Αυτό που λείπει ακόμα είναι η έγκριση των αρμόδιων υπουργείων», καταλήγει το Spiegel.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: Der Spiegel

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM