Η Γερμανία εξετάζει την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία

Η Γερμανία εξετάζει την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία Facebook Twitter
0

Μετά τις πρόσφατες συλλήψεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός Πέτερ Στόιντνερ, η Γερμανία απειλεί με συνέπειες τον εταίρο της στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα ανακοινώσει σήμερα τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Λόγω της τεταμένης κατάστασης ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός διέκοψε μάλιστα τις διακοπές του.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης στη Γερμανία δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί με έγγραφό της γερμανικές εταιρίες (BASF, Daimler) ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες στην Τουρκία, όπως γράφει η Handelsblatt.


Ήδη την Τετάρτη κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο Τούρκος πρέσβης, στον οποίο έγινε σαφές ότι οι συλλήψεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι «ούτε κατανοητές ούτε παραδεκτές», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.


Σύμφωνα με τον Mάρτιν Σούλτς, υποψήφιο καγκελάριου τους Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να ανακοινώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία. «Ο υπουργός Εξωτερικών θα εξετάσει ασφαλώς ποια διπλωματικά βήματα είναι ενδεδειγμένα», όπως δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ