Η Γαλλία ανοίγει ξανά καφέ και εστιατόρια

Η Γαλλία ανοίγει ξανά καφέ και εστιατόρια μόνο σε εξωτερικούς χώρους Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Γαλλία ανοίγει ξανά καφέ και εστιατόρια μετά από μήνες lockdown λόγω των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Την είδηση για το άνοιγμα στις 19 Μαΐου επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.  «Οι προοπτικές φαίνονται μάλλον καλές, αλλά δεν πρέπει να μειώσουμε τις αντιστάσεις μας», δήλωσε ο Ολιβιέ Βεράν στην τηλεόραση του LCI.

Ο αριθμός των ασθενών Covid-19 στις γαλλικές ΜΕΘ μειώθηκε κάτω από 5.000 την Κυριακή, για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Όπως επιβεβαίωσε ο Βεράν, στις 19 Μαΐου, θα επιτρέπεται το εκ νέου άνοιγμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ εστιατόρια και καφετέριες μπορούν να δέχονται πελάτες σε εξωτερικούς χώρους, με έως και έξι άτομα ανά τραπέζι.

Τα μέτρα αποτελούν μέρος της χαλάρωσης τεσσάρων σταδίων των περιορισμών, που ανακοινώθηκαν στα τέλη Απριλίου.

Οι τουρίστες αναμένεται να μπορούν να εισέλθουν στη χώρα από τις 9 Ιουνίου εάν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ PCR.

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές, που ξεκινά σήμερα στις 7 μ.μ., προβλέπεται επίσης να επεκταθεί στις 11 μ.μ.

Από τις 30 Ιουνίου, η νυχτερινή απαγόρευση και οι περισσότεροι άλλοι περιορισμοί θα αρθούν εάν τα ποσοστά των κρουσμάτων παραμείνουν υπό έλεγχο.

Ωστόσο, τα πρωτόκολλα πρόληψης Covid-19 θα παραμείνουν σε ισχύ σε δημόσιους χώρους. Τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά.

Με πληροφορίες του France24.AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ