Η εικονολήπτρια που κλοτσούσε πρόσφυγες ισχυρίζεται πως είναι σε κατάσταση σοκ και πως πανικοβλήθηκε

Η εικονολήπτρια που κλοτσούσε πρόσφυγες ισχυρίζεται πως είναι σε κατάσταση σοκ και πως πανικοβλήθηκε Facebook Twitter
9

Η εικονολήπτρια που συνελήφθη επ' αυτοφώρω από κάμερες συναδέλφων να κλωτσά μια μικρή προσφυγοπούλα και να ρίχνει στο έδαφος με τρικλοποδιά έναν άντρα και το παιδί που κρατούσε στην αγκαλιά του, σπάει τη σιωπή της και προσπαθεί να δικαιολογηθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Petra László έστειλε επιστολή στην τοπική εφημερίδα Magyar Nemze στην οποία αναφέρει πως μετά το περιστατικό που συνέβη την Τρίτη είναι σε κατάσταση σοκ. Ωστόσο αρνείται όλες τις κατηγορίες για ρατσισμό και δικαιολογείται λέγοντας πως οι πράξεις της είχαν κίνητρο το φόβο.

"Η κάμερα κατέγραφε, εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, ένας από αυτούς έτρεξε προς το μέρος μου και εγώ φοβήθηκα" έγραψε.

"Τότε κάτι έσπασε μέσα μου ... Απλά σκέφτηκα ότι  δεχόμουν επίθεση και όφειλα να προστατέψω τον εαυτό μου. Είναι δύσκολο να πάρεις τις σωστές αποφάσεις όταν είσαι σε πανικό" προσθέτει στην επιστολή της.

Η László πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμη να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της, αλλά συνέχισε:"Δεν είμαι άκαρδη, ρατσίστρια που κλωτσά παιδιά. Δεν αξίζω το πολιτικό κυνήγι μαγισσών εναντίον μου, ούτε τις απειλές θανάτου. Είμαι απλά μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών που έκανε λάθος επιλογές. Λυπάμαι πάρα πολύ. "

Η László απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό N1TV λίγο αφότου το βίντεο με το περιστατικό άρχισε να κάνει το γύρο του κόσμου.

Χθες η ουγγρική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι μια ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει σε βάρος της και δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της.


«Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί σοβαρότερες αξιόποινες πράξεις» δήλωσε ο Σάντορ Τόρο, αναπληρωτής εισαγγελέας της κοινότητας του Κσόνγκραντ.


Ένας «τοίχος ντροπής» σε λογαριασμό στο Facebook, στον οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια σχετικά με το περιστατικό, δέχεται επισκέψεις από χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM