Η πίτσα Domino's φεύγει από την Ιταλία

Η πίτσα Domino's φεύγει από την Ιταλία Facebook Twitter
0

Τα τελευταία καταστήματα της Domino's Pizza στην Ιταλία έκλεισαν μετά την πτώχευση της εταιρείας που διαχειριζόταν τα καταστήματα της στη χώρα.

Έπειτα από επτά χρόνια λειτουργίας στη γειτονική χώρα, η αμερικανική αλυσίδα φαίνεται πως δεν κατάφερε να γοητεύσει τους πελάτες στη γενέτειρα της πίτσας. Μάλιστα, η είδηση της αποχώρησης της εταιρείας φαστ φουντ από τη χώρα έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από ορισμένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει το franchise, EPizza SpA υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση πτώχευσης στις αρχές Απριλίου, αναφέροντας ότι επηρεάστηκε σοβαρά από τους περιορισμούς του κορωνοϊού.

«Η πανδημία του κορωνοϊού και οι επακόλουθοι και παρατεταμένοι περιορισμοί από οικονομική άποψη έχουν βλάψει σοβαρά την ePizza», ανέφερε η εταιρεία.

Παράλληλα, η εταιρεία βρέθηκε εν μέσω έντονου ανταγωνισμού καθώς οι παραδοσιακές πιτσαρίες άρχισαν να χρησιμοποιούν εφαρμογές παράδοσης διευκολύνοντας την παραγγελία των πελατών.

Όταν μπήκε στην Ιταλία πριν από επτά χρόνια, η Domino's είχε στόχο να ξεχωρίσει από τους παραδοσιακούς παρασκευαστές πίτσας της χώρας με μια ολοκληρωμένη υπηρεσία παράδοσης στο σπίτι και ένα ξεχωριστό μενού που περιλαμβάνει γαρνιτούρες αμερικάνικου τύπου όπως ο ανανάς.

Ωστόσο, αντιμετώπισε όλο και πιο σκληρό ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς τα τοπικά εστιατόρια εγγράφηκαν σε πλατφόρμες παράδοσης φαγητού όπως το Deliveroo και το Just Eat.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM