Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει την Αυστρία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει την Αυστρία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Facebook Twitter
0

Με αφορμή την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να επιβάλλει πλαφόν στον ημερήσιο αριθμό των αιτήσεων ασύλου που δέχεται, η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη Βιέννη για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Συνθήκη της Γενεύης (για τα δικαιώματα των μεταναστών) δε γνωρίζει τους όρους πλαφόν και όριο αποδοχής αιτήσεων (...) ενώ η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική στην Αυστρία. Παραβιάζουμε τη διεθνή νομοθεσία», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Χάιντς Πάτζελτ στο ραδιόφωνο ORF.

Η Αυστρία είναι ο τελευταίος σταθμός στο ταξίδι των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων πριν φτάσουν στη Γερμανία. Δεν υποχωρεί στην κριτική που δέχεται για τους περιορισμούς που έχει θέσει, ενώ ο υπουργός των Εσωτερικών της δήλωσε ότι το πλαφόν για τον ημερήσιο αριθμό αιτήσεων εφαρμόζεται από την Παρασκευή.

Η Βιέννη υποστηρίζει ότι αντιδρά με τον τρόπο αυτό στην έλλειψη αλληλεγγύης που επιδεικνύουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία δέχτηκε 90.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου το 2015.

«Μία χώρα που μπορεί να υποδεχτεί 2,8 εκατ. τουρίστες το χρόνο, μπορεί να κάνει περισσότερα. Είναι αισχρό ν' αποδέχεσαι τη δέσμευση τήρησης της Συνθήκης της Γενεύης και να σταματάς την εφαρμογή της, με την πρώτη κρίση», δήλωσε ο Πάτζελτ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βιέννης δήλωσε ότι η εφαρμογή ημερήσιου πλαφόν στην αποδοχή αιτήσεων χορήγησης ασύλου στη συνοριακή γραμμή με τη Σλοβενία «είναι απολύτως νόμιμη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM