Πίσω από τον φόβο, την αγωνία και το δράμα που φέρνει μαζί της μια πανδημία υπάρχει κι ένα δεύτερο επίπεδο, αυτό της αλληλεγγύης και της βοήθειας που εκφράζεται μέσα από δράσεις, πρωτοβουλίες και κινήσεις ουσιαστικής υποστήριξης. Η Chiquita, αυτό το αγαπημένο όνομα που υπάρχει στη ζωή μας, τώρα μπήκε και στην καρδιά μας μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών για υποστήριξη όχι μόνο οικονομική αλλά και ψυχολογική εν μέσω κορωνοϊού.


H γνώριμη φιγούρα της Miss Chiquita για πρώτη φορά στην ιστορία αφαιρέθηκε από το λογότυπο του αυτοκόλλητου, για να πάρει τη θέση της ένα μήνυμα προτροπής να μείνουμε σπίτι και να είμαστε ασφαλείς. Αυτή η συμβολική κίνηση από μόνη της εκφράζει την ευαισθητοποίηση της εταιρείας απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε παγκοσμίως ο Covid-19.


Πέρα από τους συμβολισμούς, όμως, η Chiquita, η κορυφαία αυτή εταιρεία, που το ίδιο της το DNA αποτελείται από αγρότες και καλλιεργητές μπανάνας, κατανοεί την ευθύνη της να προσφέρει τα θρεπτικά προϊόντα της σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης εν μέσω της αβεβαιότητας που βιώνουμε. Μέσα από συνεργασίες με οργανισμούς όπως το Feeding America (R) και διάφορα νοσοκομεία και σχολεία σε όλον τον κόσμο, η Chiquita έχει διαθέσει πάνω από 1,5 εκατ. μπανάνες και είδη πρώτης ανάγκης σε Γουατεμάλα, Ονδούρα, Παναμά, ΗΠΑ και Ιταλία, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις προσπάθειες στήριξης και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη με κύριο στόχο τη βοήθεια των πιο ευάλωτων πληθυσμών στην πανδημία, όπως αυτοί των παιδιών και των ηλικιωμένων που έχουν πληγεί από ελλείψεις τροφίμων.

 

Η Chiquita, αυτό το όνομα που βρίσκεται καθημερινά μέσα στο σπίτι μας για να μας θυμίζει την ουσία της καλής διατροφής και να μας μεταφέρει όλη την αισιοδοξία από το χαμόγελο της Miss Chiquita, δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τη δύσκολη καθημερινότητά μας και να μην προσπαθήσει να την κάνει καλύτερη.


Για να στηρίξει τις κοινότητες γύρω από τις φυτείες της στη Λατινική Αμερική η Chiquita έχει δωρίσει περισσότερους από πέντε τόνους μπανάνας στην Ονδούρα, ενώ στέλνει 50 τόνους μπανάνας στον Παναμά κάθε εβδομάδα, οι οποίοι μοιράζονται σε ανθρώπους που έχουν χάσει την εργασία και το εισόδημά τους. Εκτός από μπανάνες, η εταιρεία έχει προσφέρει επίσης και προστατευτικές στολές για πυροσβέστες στη Γουατεμάλα και ένα κοντέινερ έξι μέτρων στο νοσοκομείο Almirante του Παναμά, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών σε ειδικές συνθήκες.

 

Η Chiquita δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια


Η Chiquita, αυτό το όνομα που βρίσκεται καθημερινά μέσα στο σπίτι μας για να μας θυμίζει την ουσία της καλής διατροφής και να μας μεταφέρει όλη την αισιοδοξία από το χαμόγελο της Miss Chiquita, δεν θα μπορούσε να παραβλέψει τη δύσκολη καθημερινότητά μας και να μην προσπαθήσει να την κάνει καλύτερη. Με στόχο να βοηθήσει όλους εμάς να περάσουμε καλύτερα και πιο ευχάριστα τον χρόνο μας, η Chiquita προσφέρει μέσα από την ιστοσελίδα της δραστηριότητες για το σπίτι για μικρούς και μεγάλους. Μια σειρά από διαδραστικά online παζλ, παιχνίδια και κουίζ αλλά και θρεπτικές συνταγές για πρωινά γεμάτα ενέργεια και υγιεινά γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας είναι κάποια από αυτά που θα ανακαλύψεις στο www.chiquita.com. Επίσης, η διάσημη μπανάνα ετοιμάζει ειδικά βιντεάκια για άσκηση στο σπίτι από τον fitness instructor και συνεργάτη της Chiquita, Frankie Ruiz, αλλά και ειδικά sticker playlists στο Spotify, που θα κάνουν την παραμονή στο σπίτι πιο ευχάριστη.


Χρώματα και συνθήματα που σε γεμίζουν αισιοδοξία είναι τα πρώτα που συναντάς στο site της Chiquita, για να ανακαλύψεις τελικά πως υπάρχουν τρόποι να βρεις την ελπίδα μέσα στην κρίση της πανδημίας, αρκεί να αισθάνεσαι πως κάποιος σε σκέφτεται και μπορεί να σου προσφέρει λίγη βοήθεια. Όταν σκέφτεσαι μπανάνα, σου έρχεται στο μυαλό η Chiquita, αλλά και όταν μιλάς για ευθύνη, πάλι την Chiquita θα σκεφτείς.