Η Brussels Airlines καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας - Θα απολύσει το 1/4 του προσωπικού της

Η Brussels Airlines καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας - Θα απολύσει το 1/4 του προσωπικού της Facebook Twitter
0

Η βελγική αεροπορική εταιρία Brussels Airlines, θυγατρική της Lufthansa, θα απολύσει το ένα τέταρτο του προσωπικού της, περίπου 1.000 εργαζομένους, για να «διασφαλίσει την επιβίωσή της» απέναντι στην πανδημία.

«Αυτή η χωρίς προηγούμενο κρίση επιδείνωσε την οικονομική μας κατάσταση, αναγκάζοντάς μας να λάβουμε σημαντικά και αναγκαία μέτρα. Η αναδιάρθρωση είναι κατεπειγόντως απαραίτητη προκειμένου να επιβιώσουμε από την τρέχουσα κρίση», εξήγησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ντίετερ Βρανκξ, μετά το έκτακτο συμβούλιο της επιχείρησης.

Το «σχέδιο ανάκαμψης» το οποίο παρουσίασε το πρωί προβλέπει «μείωση του στόλου» από 54 σε 38 αεροσκάφη, μια μείωση που ισοδυναμεί με το 30%.

«Το παγκόσμιο μέγεθος της εταιρίας, και κατά συνέπεια το δυναμικό της, θα μειωθούν κατά 25%», ανέφερε η Brussels Airlines, που «θα συνεργαστεί με τους κοινωνικούς εταίρους της προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των απολύσεων».

«Δεν θέλουμε να υπογράψουμε λευκή επιταγή» στη διεύθυνση, αντέδρασε ο Ντιντιέ Λέμπε, από το συνδικάτο CNE, σε δηλώσεις προς το RTBF, ζητώντας χρόνο για μελέτη των ανακοινώσεων αυτών.

Από τις 21 Μαρτίου και λόγω της προσωρινής αναστολής όλων των πτήσεών της, η Brussels Airlines «χάνει ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, λόγω απώλειας εσόδων και κόστους που δεν μπορεί να αποφύγει, όπως τα έξοδα χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και συντήρησης των αεροσκαφών της».

Πριν την Brussels Airlines, πολλές άλλες αεροπορικές εταιρίες είχαν ανακοινώσει κατάργηση θέσεων εργασίας όπως οι βρετανικές Virgin Atlantic (3.150 απολύσεις) και British Airways (12.000), η ιρλανδική Ryanair (3.000) ή ακόμη η σκανδιναβική SAS (5.000).

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Lufthansa, του μεγαλύτερου ομίλου αερομεταφορών στην Ευρώπη και μητρική εταιρία της Brussels Airlines, εξέφρασε πρόσφατα την εκτίμηση ότι θα απολυθούν 10.000 εργαζόμενοι εξαιτίας της κρίσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM
«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM