Η Βρετανία ζητά από τις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για Brexit χωρίς συμφωνία

Η Βρετανία ζητά από τις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
EPA
0

Η Βρετανία παροτρύνει τις επιχειρήσεις να εντατικοποιήσουν τις προετοιμασίες τους για μία αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

«Ο χρόνος τελειώνει», είναι το μήνυμα μιας εκστρατείας με το βλέμμα του Λονδίνου στον τερματισμό της μεταβατικής περιόδου.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας τερματίστηκαν με αλληλοκατηγορίες την προηγούμενη εβδομάδα, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν την ανάγκη συμβιβασμού για την άλλη πλευρά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διεμήνυσε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος συνέχισης των συζητήσεων και ότι τώρα είναι καιρός για την προετοιμασία μιας εξόδου χωρίς εμπορική συμφωνία.


Χθες, ο Βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ εκτίμησε πως «η πόρτα είναι ακόμη μισάνοιχτη» για τη συνέχιση των συνομιλιών.


Ο Τζόνσον και ο Γκόουβ θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων μέσα στην εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ 200.000 έμποροι θα λάβουν μία επιστολή για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των τελωνείων, αλλά και τους κανόνες φορολογίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ